Λέσβος-Λήμνος: «Πρώτο κουδούνι» με εκπαιδευτικούς και βιβλία στα σχολεία

12:16 12/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με το σύνολο των εκπαιδευτικών στις τάξεις των σχολείων της πρωτοβάθμιας στη Λέσβο, τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα ίδια νησιά ξεκινά η σχολική χρονιά με αρκετά κενά να έχουν καλυφθεί από την προηγούμενη εβδομάδα και να αναμένεται σήμερα-αύριο με τη β΄ φάση διορισμού αναπληρωτών η κάλυψη των υπολοίπων.

Το «πρώτο κουδούνι» θα βρει και τα πιο απομακρυσμένα δημοτικά σχολεία

του νομού Λέσβου με εκπαιδευτικούς αλλά και βιβλία καθώς έχει καλυφθεί το σύνολο των κενών σε δασκάλους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και στα σχολεία ειδικής αγωγής και στα Τμήματα ένταξης της Α/θμιας. Στην δευτεροβάθμια έχουν καλυφθεί τα 2/3 από τα κενά φιλολόγων, μαθηματικών και φυσικών. Οι ελλείψεις τώρα εστιάζονται στο υπόλοιπο των παραπάνω ειδικοτήτων, σε ειδικότητες των ΕΠΑΛ και σε οικονομολόγους. Παρατηρούμε, επίσης, κάποιες από τις ανάγκες της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης να προκύπτουν και στους τομείς της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, που είχαν καταργηθεί το 2013 και επαναλειτούργησαν από πέρσυ (γεγονός που δηλώνει τη ζήτηση, που έχουν από τους μαθητές). Σύμφωνα με το υπουργείο παιδείας, σήμερα-αύριο αναμένονται και οι προσλήψεις εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή, συγκεκριμένα, σε τμήματα ένταξης και στα δύο ειδικά εργαστήρια (ΕΕΕΕΚ) σε Μυτιλήνη και Λήμνο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σχεδόν το σύνολο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών αποδέχθηκε τον διορισμό, καθώς για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια έγιναν διορισμοί πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα, λύση δρομολογείται και στο πρόβλημα που προέκυψε σχετικά με τα ολιγομελή τμήματα σχολείων της περιφέρειας στα οποία δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν όλες οι ομάδες προσανατολισμού και τομέων, κάτι που θα ανάγκαζε μαθητές να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία. Η κινητοποίηση της Παρασκευής, που διοργάνωσε η ΕΛΜΕ Λέσβου σε συνεργασία με φορείς του Πλωμαρίου, φαίνεται να απέδωσε αποτέλεσμα. Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΛΜΕ, Μαρία Περδικούρη, «η συγκέντρωση ήταν πολύ πετυχημένη καθώς συμμετείχαν, εκτός από τους εκπαιδευτικούς όλοι οι φορείς –αυτοδιοίκηση-γονείς- και είναι ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να γίνονται αγώνες. Δόθηκε, από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αριστείδη Καλάργαλη, η διαβεβαίωση ότι το πρόβλημα είναι σε γνώση του υπουργείου και δρομολογείται λύση για όλα τα σχολεία που βρίσκονται σε παρόμοια κατηγορία».

Keywords
Τυχαία Θέματα