Πρώτο κουδούνι με προβλήματα στη Μαγνησία

12:04 12/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Χτύπησε σήμερα το πρώτο κουδούνι για τη φετινή χρονιά στα Δημοτικά Σχολεία της Μαγνησίας, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα στα σχολικά κτίρια, 25 περίπου κενά εκπαιδευτικών και ανησυχητικά φαινόμενα υποσιτισμού των μαθητών που οι φορείς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν.

Η υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Επικοινωνιών και αρμόδια για θέματα μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εξήγγειλε τη λειτουργία πλατφόρμας οδικής ασφάλειας για όλους τους πολίτες, από το τέλος του μήνα και τόνισε ότι υπάρχει συνεργασία

με το υπουργείο παιδείας για εισαγωγή του μαθήματος e-drive στα σχολεία, με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, ο αριθμός των οποίος είναι πολύ μεγάλος.

Επιπλέον, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τις σχολικές μεταφορές, προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για δύο χρόνια, και άρχισαν να πραγματοποιούνται οι μεταφορές των μαθητών με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, που έγινε σήμερα στο κτηριακό συγκρότημα της Γ. Δήμου με Μεταμορφώσεως, όπου συστεγάζονται τα 14ο και 19ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου και στο 1ο Ενιαίο Λύκειο Νέας Ιωνίας, παρέστη ο εκτελών χρέη Δημάρχου Βόλου, Θάνος Θεοδώρου.

Ο κ. Θεοδώρου ευχήθηκε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για μια καλή και εποικοδομητική χρονιά, με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα και διαβεβαίωσε ότι η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, είναι και θα παραμείνει το πλευρό τους για να αντιμετωπίζει τα όποια προβλήματα προκύπτουν, αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία της Παιδείας για τους νέους μας και το σύνολο της κοινωνίας.

Επίσης, ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος, αφού ευχήθηκε για τη νέα σχολική χρονιά, ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης, τα κενά εκπαιδευτικών είναι 10 στην πληροφορική, δύο στα Γερμανικά και 12 κενά υπάρχουν στην ειδική αγωγή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου Γιώργος Βλιώρας, αναφέρθηκε σε συντηρήσεις σχολικών μονάδων και δήλωσε ότι έγιναν κάποιες, ενώ αυτό το διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη εργολαβίες και σύντομα θα λυθούν προβλήματα που είχαν επισημανθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα