Λέσβος: Φαρμακευτικός σύλλογος «Το κοινωνικό φαρμακείο δεν έχει λόγο ύπαρξης»

12:42 17/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την παύση λειτουργίας του κοινωνικού φαρμακείου Λέσβου ζητά από το δήμο ο φαρμακευτικός σύλλογος. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες ο σύλλογος, ο πρόεδρος Απόστολος Βαλτάς τόνισε ότι όταν ξεκίνησε η κρίση, το κοινωνικό φαρμακείο είχε λειτουργήσει με τον καλύτερο τρόπο και είχε τη στήριξη και του φαρμακευτικού συλλόγου αφού βοηθούσε ανθρώπους που ήταν ανασφάλιστοι ή άνεργοι και δεν είχαν πρόσβαση στο φάρμακο. Εδώ και 1,5 χρόνο όμως με την ισχύουσα νομοθεσία που εξασφαλίζεται

η πρόσβαση με πολύ καλύτερους όρους στο φάρμακο και για τους ανασφάλιστους ή άνεργους συμπολίτες μας καθώς η συμμετοχή τους είναι μηδενική στα συνταγογραφούμενα φάρμακα «δεν έχει λόγω ύπαρξης το κοινωνικό φαρμακείο Λέσβου και θα πρέπει να κλείσει, το συζητήσαμε στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου και θα το ζητήσουμε από το δήμαρχο» τόνισε ο κύριος Βαλτάς.

Τα μέλη του φαρμακευτικού συλλόγου προχώρησαν και σε μία καταγγελία για την υπερβολική συνταγογράφηση ναρκωτικών-ηρεμιστικών φαρμάκων από γιατρούς που εργάζονται σε ΜΚΟ και προορίζονται για πρόσφυγες. «Η συνταγογράφηση τέτοιων φαρμάκων έχει διπλασιαστεί από γιατρούς που δεν έχουν τέτοια ειδικότητα πιθανόν για να έχουν σε καταστολή πρόσφυγες και να μη δημιουργούν προβλήματα, εμείς ζητάμε η συνταγογράφηση να γίνεται αποκλειστικά από τους υπεύθυνους του ψυχιατρικού τμήματος του νοσοκομείου όπου και εάν χρειάζεται» για να συμπληρώσει ο κύριος Λαμπούσης ότι «η υπερβολική συνταγογράφηση μπορεί να σημαίνει και εμπορία ναρκωτικών». Για το εάν απευθύνθηκαν στον εισαγγελέα για αυτή την πολύ σοβαρή καταγγελία, ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου , απάντησε ότι δεν το έχουν πράξει , το καταγγέλλουν όμως δημόσια .

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Keywords
Τυχαία Θέματα