Λέσβος: Επέστρεψε η ζωή στη σεισμόπληκτη Βρίσα

17:43 9/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ζωή επέστρεψε σήμερα , στο χωριό που ισοπέδωσε ο μεγάλος σεισμός των 6,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ τον Ιούνιο στη Λέσβο. Το πρώτο κουδούνι στο νέο προσωρινό σχολείο της Βρίσας χτύπησε σήμερα το πρωί και τα χαμόγελα και οι φωνές των 52 παιδιών νηπιαγωγείου και δημοτικού πλημμύρισαν το χωριό.
Δεν ήταν απλά η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αλλά το μήνυμα ελπίδας για τους κατοίκους του χωριού που γέμισαν την αυλή του σχολείου ότι σιγά σιγά και με τη συνεργασία όλων, οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν και

η καθημερινότητα θα επιστρέψει.
Το νέο προσωρινό σχολείο κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα καθώς μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες εκπονήθηκε η μελέτη, κατασκευάστηκε τοιχίο που το χωρίζει από το κατεστραμμένο σχολείο και συγκρατεί το επικλινές έδαφος, τοποθετήθηκαν οι λυόμενες αίθουσες, συνδέθηκε δίκτυο ύδρευσης αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης. Το σχολείο, που η όλη του κατασκευή κόστισε περί τις 500.000 ευρώ παρέδωσε η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας Έφη Φλώρου που επιμελήθηκε προσωπικά όλα τα στάδια δημιουργίας και υλοποίησής του τονίζοντας ότι όταν κτιστεί το καινούριο σχολείο κάποιες από τις προκάτ αίθουσες θα μείνουν στο χώρο προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως αίθουσες εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων ενώ ην Τετάρτη και για την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει να φτάνει ο εξοπλισμός ,που εκτός των άλλων θα περιλαμβάνει διαδραστικόυς πίνακες για κάθε αίθουσα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.» Θα είναι το πιο σύγχρονα εξοπλισμένο σχολείο στο Βόρειο Αιγαίο» τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου η κυρία Φλώρου.
Ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός παραλαμβάνοντας διοικητικά το έργο, τόνισε ότι «σήμερα άκουσα το πιο γλυκό κουδούνι αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται για να ξανακτιστούν τα σπίτια, η εκκλησία ολόκληρη η Βρίσα» .
Έντονα φορτισμένη συγκινησιακά η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Μυρσίνη Νικέλλη 20 χρόνια δασκάλα και διευθύντρια στο κατεστραμμένο από το σεισμό σχολείο παρέλαβε τα κλειδιά του νέου διδακτηρίου εκφράζοντας την ελπίδα γρήγορα να ξεκινήσει να κατασκευάζεται το νέο πέτρινο σχολείο.
Αλλά και η νηπιαγωγός Κατερίνα Παπαφιλίππου , δασκάλα και μητέρα δύο παιδιών που θα φοιτήσουν στο σχολείο και έχοντας χάσει και ή ίδια το σπίτι της τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντική η λειτουργία του σχολείου αφού εδώ και τέσσερις μήνες δεν έχει ακουστεί καμία χαρούμενη φωνή στη Βρίσα, οι παιδικές φωνούλες εδώ στο σχολείο είναι ένα μήνυμα ότι επιστρέφει ξανά η ζωή».
Τα παιδιά παρέλαβαν το καθένα μια σχολική τσάντα με όλα τα απαραίτητα σχολικά εφόδια από το σύλλογο γονέων του σχολείου αλλά και το «πακέτο Βρίσα» ένα πακέτο που επιμελήθηκε η ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Δήμου Λέσβου με καινούρια ρούχα και παπούτσια ξεχωριστά για το κάθε ένα από τα παιδιά του σχολείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα