Θύμα αναγνώρισε δράστη της επίθεσης στον Ασπρόπυργο – Αυστηρό μήνυμα Τόσκα

17:43 9/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυστηρή προειδοποίηση σε όσους υποστηρίζουν τους δράστες των ρατσιστικών επιθέσεων απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας με αφορμή τον ξυλοδαρμό Πακιστανών, το περασμένο Σάββατο στην περιοχή Γκορυτσά Ασπροπύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ένα από τα θύματα αναγνώρισε έναν από τους δράστες, ο οποίος είναι 17χρονος ομογενής από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και έχει φάκελο στην αστυνομία για περιστατικά απείθειας και επιθέσεων σε βάρος αστυνομικών. Την επίθεση καταδίκασαν όλα τα κόμματα.

Χθες

έγινε επιχείρηση στο σπίτι του υπόπτου και στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό του όμως ήταν άφαντος και είχε φροντίσει να εξαφανιστεί, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία και των υπολοίπων που φέρεται να είναι επίσης ανήλικοι και νεαροί.

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση σε όσους υποστηρίζουν τους δράστες των επιθέσεων. «Οι δράστες αυτών των επιθέσεων δεν θα μείνουν ατιμώρητοι. Έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες στην Αστυνομία, ώστε οι δράστες να ταυτοποιηθούν και να συλληφθούν. Αλλά και αυτοί που τους υποστηρίζουν έχουν τεράστια ευθύνη».

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περασμένο Σάββατο στον Ασπρόπυργο, οι δύο Πακιστανοί εργάτες, έπεσαν θύματα επίθεσης με σιδερογροθιές από 5 άτομα την ώρα που δούλευαν στα χωράφια. Ο ένας αλλοδαπός μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στην αστυνομία φτάνει καταγγελία για βία σε βάρος αλλοδαπών εργατών από περιοχή της Δυτικής Αττικής. Πρόκειται για περιστατικά όπου τα κίνητρα είναι είτε ρατσιστικά είτε έχουν σχέση με τον ανταγωνισμό στην εργασία και είναι υπό διερεύνηση από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ασφάλειας Αττικής.

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,ΕΡΤ1
Σχετική είδηση:Συνεχίζονται οι επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στον Ασπρόπυργο

Keywords
Τυχαία Θέματα