Λέσβος: Crossing Borders «εγκληματικές οι πολιτικές για το προσφυγικό΄’

17:10 9/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζεται στη Μυτιήνη το διεθνές συνέδριο Crossing Borders για το προσφυγικό που διοργανώνεται από το Cooperative Institute for Transnational Studies το συνεργατικό αυτόδιαχειριζόμενο πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου .

Η μεταναστευτική πολιτική και η οικονομία αναπτύχθηκε χθες στην κεντρική εκδήλωση του συνεδρίου που συντόνισε η Μαρία Νικολακάκη από την οργανωτική επιτροπή, καθηγήτρια του πανεπιστημίου Πελοποννήσου ενώ οι εισηγήσεις είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Από την Ελληνική Ένωση για τα δικαιώματα του ανθρώπου η Αλεξάνδρα Πολιτάκη

τόνισε ότι η πολιτική που εφαρμόζεται στο προσφυγικό είναι ατελέσφορη, ενώ η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί με ανοχή και αδράνεια . Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση της κυρίας Πολιτάκη ότι η συνεχής αναφορά στην ασφάλεια των συνόρων , νομιμοποίησε πρακτικές παράνομης αποτροπής ενώ πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο στρατικοποίησης του προσφυγικού ζητήματος.

Η παραβίαση των δικαιωμάτων των προσφύγων από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια πρόβα τζενεράλε για την συνολική παραβίαση των δικαιωμάτων των ευρωπαίων πολιτών είπε η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της «πλεύσης ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου . Η άμυνα σ ΄αυτές τις παραβιάσεις αποτελεί καθήκον των πολιτών και μέτρο αυτοπροστασίας.

Με τις πολιτικές που ασκούνται στο προσφυγικό συντελούνται εγκλήματα είπε ο καθηγητής του πανεπιστημίου Αιγαίου Στράτος Γεωργούλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα