Λεωνίδιο: στην εορτή της μελιτζάνας ο Γ. Παπαηλιού

17:50 27/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην σπουδαία εορτή της τσακώνικης μελιτζάνας, στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, βρέθηκε ο βουλευτής Αρκαδίας, κ. Γιώργος Παπαηλιού.

Η εκδήλωση έγινε στο λιμανάκι της Πλάκας.

Στον χαιρετισμό του, είπε τα εξής:

«Η «γιορτή της μελιτζάνας» αποτελεί «θεσμό» για το Λεωνίδιο και την ευρύτερη περιοχή. Συνδέεται με το σημαντικότερο προϊόν, πλουτοπαραγωγική πηγή της τσακώνικης γης, τη μελιτζάνα, και συμβάλλει στην προβολή της παραγωγής και την προώθηση της διάθεσής της, όπως επίσης και των προϊόντων που παρασκευάζονται με βάση αυτήν.

Επιπλέον,

μέσω της γιορτής της «τσακώνικης μελιτζάνας», αναδεικνύονται ο λαϊκός πολιτισμός και οι λαϊκές πολιτιστικές παραδόσεις της Τσακωνιάς, που αποτελούν άϋλο και αξιοποιήσιμο πλούτο για την περιοχή.

H φετεινή «γιορτή της τσακώνικης μελιτζάνας», συμπίπτει με την έξοδο της χώρας από τις μνημονιακές πολιτικές, των οποίων οι αρνητικές συνέπειες επιβάρυναν το λαό μας, με άδικο και επώδυνο τρόπο. Μετά από πολλά χρόνια η χώρα επανέρχεται στην κανονικότητα.

Αυτό δεν πρέπει να σημάνει επαναφορά στο παρωχημένο υπόδειγμα μεγέθυνσης της οικονομίας του παρελθόντος, αλλά προώθηση ενός νέου παραγωγικού υποδείγματος, στο πλαίσιο του οποίου η αγροτική παραγωγή συνδυαστικά με τη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων και την παροχή ποιοτικών τουριστικών υπηρεσιών θα αποτελέσει τη βάση της κοινωνικά δίκαιης παραγωγικής ανασυγκρότησης του Λεωνιδίου, της Αρκαδίας και της χώρας.

Η «τσακώνικη μελιτζάνα» αποτελεί ένα από αυτά τα αγροτικά προϊόντα.

Όλοι μαζί, με συνεργασία και συντονισμό ενεργειών, μπορούμε να μετασχηματίσουμε τα νέα δεδομένα σε ζώσα πραγματικότητα».

από δελτίο Τύπου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα