Λειτουργεί ξανά η μονάδα προεπεξεργασίας

07:39 2/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπογράφηκε η σύμβαση διαχείρισης της Μονάδας Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων Ηρακλείου, μεταξύ του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης και της αναδόχου εταιρείας, που περιλαμβάνει την επεξεργασία 150.000 τόνων αστικών απορριμμάτων, και τη μεταφορά τους στο ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων. Το ύψος της σύμβασης πλησιάζει τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ, Χάρης Μαμουλάκης, σε δηλώσεις του τόνισε: «Με την υπογραφή της σύμβασης τίθεται σε επαναλειτουργία

η Μονάδα Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων Ηρακλείου, ένα έργο επιτελικής σημασίας ,τόσο για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων Κρήτης, όσο και για τον Δήμο Ηρακλείου. Εξασφαλίζεται η μείωση καθώς και η μεταφορά των τελικά διατιθέμενων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων, με σημαντικό οικονομικό όφελος για το Δήμο. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, τα παραπάνω οφέλη εξυπηρετούν τόσο ποιοτικούς όσο και ποσοτικούς στόχους των σχεδιασμών μας, βελτιώνουν τις περιβαλλοντικές συνθήκες του τόπου και εξασφαλίζουν σημαντικά οικονομικά οφέλη».

Keywords
Τυχαία Θέματα