Αρχεία εφημερίδων στη βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου

07:31 2/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια ακόμα σημαντική δωρεά αρχείων, αυτή των τοπικών εφημερίδων «Ελεύθερος Τύπος» και «Η Τοπική», πραγματοποιήθηκε προς τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου.

Τα αρχεία δωρήθηκαν από τον Κώστα Τριγώνη και την οικογένεια της Ειρήνης Μπαντουβά – Μελά, κόρη του εκδότη του Ελεύθερου Τύπου καπετάν Χρήστου Μπαντουβά.
Η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ήταν μια από τις πλέον αξιόλογες τοπικές εφημερίδες, των πρώτων δύσκολων χρόνων της μετακατοχικής περιόδου. Η εφημερίδα ήταν καθημερινή και μάλιστα απογευματινή. Ο εκδότης της καπετάν Χρήστος Μπαντουβάς, από τους πρωταγωνιστές

της Εθνικής Αντίστασης, προχώρησε με μεγάλη επιμέλεια στην έκδοσή της, με στόχο να υπηρετήσει τις αρχές του, αλλά και να προβάλει το έπος της Εθνικής Αντίστασης και τους αγωνιστές της.
Η εφημερίδα «Η Τοπική» εκδόθηκε από τον Κώστα Τριγώνη στις 3 Απριλίου του 1981, σε μια περίοδο έντονων πολιτικών ανακατατάξεων. Παρά τα πενιχρά τεχνικά μέσα, επρόκειτο για μια σοβαρή εκδοτική προσπάθεια, στην οποία ο Κ. Τριγώνης αλλά και αρκετοί αξιόλογοι συνεργάτες του, επιστράτευσαν όλες τους τις δυνάμεις για να συμβάλουν στην ανάδειξη και την προβολή των τοπικών προβλημάτων, αλλά και θεμάτων που είχαν σχέση με την ιστορία, τα ήθη και τον πολιτισμό της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα