Λ.Α.Σ. Βόλου: «Να αρθεί η απόφαση αναστολής λειτουργίας των λαϊκών αγορών ένδυσης – υπόδησης – βιομηχανικών ειδών»

00:03 17/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Να προβεί άμεσα στην άρση της απόφασης για την αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών ένδυσης – υπόδησης – βιομηχανικών ειδών, καλεί τη Δημοτική Αρχή η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου. Ταυτόχρονα καλεί τους εργαζόμενους στις λαϊκές να κινητοποιηθούν για να σταματήσουν τα σχέδια της δημοτικής αρχής που – όπως αναφέρει – θα στείλουν δεκάδες οικογένειες στην ανεργία και στη ανέχεια.

Ειδικότερα, τους καλεί να διεκδικήσουν – μεταξύ άλλων – ευνοϊκές ρυθμίσεις ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην εξόφληση παλιών οφειλών, την κατάργηση των προσαυξήσεων, την άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής

είσπραξης, την ανανέωση όλων των αδειών. Παράλληλα, να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να ενισχυθούν με έκτακτο επίδομα σε περίπτωση που αναγκαστούν να διακόψουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, λόγω των γενικών μέτρων πρόληψης για την πανδημία και να ανασταλούν οι φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις τους.

«Με πρόσχημα τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων στη λαϊκή και τη δήθεν μη τήρηση των μέτρων λόγω του covid-19, η δημοτική αρχή Βόλου προχώρησε σε μια παράλογη, αντιλαϊκή, εκβιαστική και εκδικητική απόφαση, στο κλείσιμο όλης της λαϊκής ένδυσης – υπόδησης – βιομηχανικών ειδών. Αντί η δημοτική αρχή Βόλου να φροντίσει ώστε, σε συνεννόηση με τους 50 περίπου μικροπωλητές, να προβεί στη ρύθμιση των οφειλών τους, για να συνεχίσουν να δουλεύουν προκειμένου να επιβιώσουν, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής κρίσης και ενόψει της νέας, βάζει λουκέτο σε όλη τη λαϊκή. Μ’ αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να διχάσει τους μικροπωλητές, να στρέψει τον έναν ενάντια στον άλλον, να δημιουργήσει κοινωνικό αυτοματισμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λ.Α.Σ. Βόλου, χαρακτηρίζοντας «γκεμπελίστικες» τις μεθόδους της δημοτικής αρχής.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα