Λάρισα: Συνάντηση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας με το Κέντρο Κοινότητας Ρομά

21:27 21/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση με το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας πραγματοποιήθηκε στο παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας, του Δήμου Λαρισαίων. Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο διευθυντής του 1ου ΣΔΕ Λάρισας, Μαρ. Ντούμος, ο υποδιευθυντής, Κ. Οικονόμου, καθώς και ενήλικες Ρομά, κυρίως απόφοιτοι των τμημάτων αλφαβητισμού, που επιθυμούν να συνεχίσουν το σχολείο.

Στη συνάντηση τονίστηκε η δυνατότητα που δίνουν τα ΣΔΕ σε όσους δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική

τους εκπαίδευση, να επανασυνδεθούν και να αντιμετωπίσουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Η υπεύθυνη του Παραρτήματος Ρομά, Ε. Μπουκόρου, αναφέρθηκε στις ραγδαίες αλλαγές των τελευταίων ετών στον τομέα της απασχόλησης, οι οποίες ωθούν τον άνθρωπο να ανανεώνει συνεχώς τις γνώσεις του και να βελτιώνει τις δεξιότητές του, ώστε να ανταποκρίνεται στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις των καιρών, επαναπροσδιορίζοντας στόχους και προτεραιότητες.
Στη συνάντηση συμμετείχε και μια μαθήτρια Ρομά που ολοκλήρωσε την περσινή χρονιά τα μαθήματά της στο 1ο ΣΔΕ Λάρισας, η οποία κατέθεσε την δική της εμπειρία. Επισήμανε πως η ίδια καθημερινά ένιωθε καλύτερα με τον εαυτό της αυξάνοντας την αυτοπεποίθησή της και ξεπερνώντας τα εμπόδια που υπήρχαν στον πληθυσμό των Ρομά.
Οι ενήλικες μελλοντικοί μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους με το διευθυντή του σχολείου, για την εγγραφή και την πρώτη τους γνωριμία με το νέο τους σχολείο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα