Απολογιστικό Συνέδριο του έργου «I SEE» στην Κομοτηνή

19:56 21/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

H Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργάνωσε το τελικό απολογιστικό συνέδριο του έργου, “Κοινωνική Επιχείρηση Αξιοποίησης Δομών Εφαρμογής”, με ακρωνύμιο “Ι-SEE”, του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας “Interreg V-A Cooperation Programme: GREECE-BULGARIA 2014-2020”, στο αμφιθέατρο του ιδρύματος Παπανικολάου στην Κομοτηνή.

Την εκδήλωση άνοιξε η συντονίστρια του έργου και προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας,

Παρασκευή Χουρίδου, η οποία πληροφόρησε τους συμμετέχοντες σχετικά με το αντικείμενο και τους στόχους του Έργου, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της κοινωνικής επιχειρηματικότητας για την ευρύτερη περιοχή. Μετά το λόγο έλαβε ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Αλέξιος Πολίτης, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα του έργου και επεσήμανε ότι η Περιφέρεια προτίθεται με διάφορες δράσεις να ενισχύσει την κοινωνική επιχειρηματικότητα στην περιοχή.

Στη συνέχεια, εκπρόσωποι από όλους τους εταίρους του έργου παρουσίασαν τις δράσεις που υλοποίησαν. Ειδικότερα, η Παρασκευή Χουρίδου, παρουσίασε τα αποτελέσματα της πρωτογενούς έρευνας για τις ανάγκες και ευκαιρίες κοινωνικής επιχειρηματικότητας στη διασυνοριακή περιοχή. Ο εκπρόσωπος της «Συνεργασίας Ενεργών Πολιτών», Γεώργιος Μπεκιαρίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Smolyan Βουλγαρίας, Andrian Petrov, παρουσίασαν τον μηχανισμό υποστήριξης και τα κατάλληλα εργαλεία για τις κοινωνικές επιχειρήσεις στη διασυνοριακή περιοχή που αναπτύχθηκαν.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απολογιστικό Συνέδριο, I SEE, Κομοτηνή,apologistiko synedrio, I SEE, komotini