Λαϊκή Συσπείρωση : “Συνένοχοι στο νέο κολαστήριο που ετοιμάζουν δεν θα γίνουμε” …

00:05 10/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά με τη συνάντηση των υποψηφίων δημάρχων που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας (8-4-2019) και αφορούσε την αναμενόμενη άφιξη στη Σάμο του υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής, ο υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Κώστας Τζίχας υπενθύμισε στους άλλους υποψηφίους δημάρχους τα αιτήματα που ψηφίστηκαν στη Πανσαμιακή Απεργιακή Συγκέντρωση της 7ης Φλεβάρη και αποτελούν το πλαίσιο πάλης όλων των φορέων του νησιού και του δημοτικού συμβουλίου, υπογραμμίζοντας, ότι μόνο με αυτό το πλαίσιο μπορούμε να παρουσιαστούμε σε μια ενδεχόμενη

συνάντηση με τον υπουργό.

Τα αιτήματα αυτά είναι:

Εδώ και τώρα να κλείσει το hotspot στη Σάμο και στα άλλα νησιά. Να μη δημιουργηθεί νέο ΗΟΤ SPOT στη Σάμο .Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί με προτεραιότητα στους ασθενείς, στις ευάλωτες ομάδες και επιτέλους οι Υπηρεσίες Ασύλου να απεγκλωβίσουν τους πρόσφυγες στους οποίους έχει δοθεί άσυλο και παρά τη θέληση τους κρατούνται και παραμένουν «όμηροι» στο νησί. Να μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα σε κέντρα με ανθρώπινες συνθήκες και από εκεί σε όποια χώρα επιθυμούν .Να μεταφερθούν οι υπηρεσίες ασύλου από το νησί στην Ηπειρωτική Ελλάδα.Στη Σάμο να διατηρηθεί μόνο ένας μικρός χώρος υποδοχής, καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας περίθαλψης, όπου θα διαμένουν για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι την έκδοση πιστοποιητικού υγείας.Να καταργηθεί η συμφωνία κυβέρνησης-Ε.Ε.-Τουρκίας που εγκλωβίζει αυτούς τους ανθρώπους στα νησιά μας.

(Πρόκειται για αντιγραφή από το ψήφισμα της 7ης Φλεβάρη 2019)

Απόψεις που ακούστηκαν τόσο στη σύσκεψη , όσο πολύ περισσότερο σε δηλώσεις άλλων υποψηφίων σε τοπικά μ μ ε και οι οποίες εστιάζουν στη λεγόμενη «αποσυμφόρηση και μετά βλέπουμε…». ή στο παρόμοιο «να κλείσει το ΚΥΤ στη πόλη και να πάει εκτός αστικού ιστού», βρίσκονται έτη φωτός μακριά από τις ομόφωνες θέσεις των φορέων του νησιού και της πανσαμιακής κινητοποίησης και αποτελούν σαφή υποχώρηση, ερήμην μάλιστα του λαού και των φορέων του. Μια τέτοιου τύπου επιλογή θα είναι η αρχή ακόμη μεγαλύτερου εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στο νησί με τις ανάλογες συνέπειες για τη τύχη αυτών των ανθρώπων και της τοπικής κοινωνίας. Αποτελεί μάλιστα «κουτοπονηριά» ΣΥΡΙΖΑΙϊκης έμπνευσης ότι «όποιος δεν θέλει καινούργιο ΚΥΤ αλλού, θέλει να παραμείνει το υπάρχον στη πόλη».

Εμείς λέμε ότι πρέπει όλος ο Σαμιώτικος λαός και οι φορείς του να παραμείνουν αποφασιστικά στις θέσεις τους και όποιος θελήσει (κυβέρνηση , άλλα κόμματα κλπ) να πράξει το αντίθετο, να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες γι’ αυτό.

Συνένοχοι στο νέο κολαστήριο που ετοιμάζουν, δεν θα γίνουμε…

The post Λαϊκή Συσπείρωση : “Συνένοχοι στο νέο κολαστήριο που ετοιμάζουν δεν θα γίνουμε” … appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα