Με μαζική συμμετοχή φορείς και εργαζόμενοι απαίτησαν την στελέχωση του Νοσοκομείου Σάμου

00:05 10/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεκάδες εργαζόμενοι, του Δήμου, της Π.Ε. Σάμου, το εργατικό κέντρο, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ, οι γυναικείοι Σύλλογοι μέλη της ΟΓΕ, η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εργαζομένων του Νοσοκομείου για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την υποστελέχωση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι η έλλειψη παιδιάτρου

στην κλινική του νοσοκομείου . Η μία και μοναδική παιδίατρος που έχει μετακινηθεί από το ΚΕΦΥΑ για να καλύψει τα κενά ζητά άμεσα να υπάρξουν προσλήψεις τριών γιατρών για να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα η παιδιατρική κλινική.

Στην είσοδο του Νοσοκομείου, απεύθυναν λόγους η κα Βασιλική Βρυνιώτη ( Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Σάμου), ο κ. Σταμάτης Φιλιππής (πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου) ο κ. Πανούσος (Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ), ενώ το ψήφισμα των εργαζομένων διαβάστηκε από την επισκέπτρια υγείας κα Ελευθερία Μαυρέλου.


Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση της κυρίας Σοφίας Σεβαστοπούλου που χρειάστηκε για ένα απλό περιστατικό να μετακινηθεί στην Αθήνα με το εγγόνι της η οποία ανέφερε ότι δεν μπορεί να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς και επιπλέον να επιβαρύνονται οικονομικά. Οι φορείς της Σάμου ζητούν άμεσα την στελέχωση της παιδιατρικής κλινικής καθώς και προσλήψεις προσωπικού. Να σημειώσουμε ότι πριν λίγες μέρες ο σύλλογος εργαζομένων είχε συναντηθεί με τον Υπουργό υγείας για τα προβλήματα του νοσοκομείου και φυσικά για την στελέχωση της παιδιατρικής κλινικής. Ο υπουργός ανέφερε τότε ότι ήδη έχουν προκηρυχθεί δύο θέσεις παιδιάτρων για το Νοσοκομείο της Σάμου αλλά ακόμη δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την πλήρωση των θέσεων.

Η πορεία του Συλλόγου των Εργαζομένων του νοσοκομείου αλλά και των φορέων κατέληξε στο γραφείο του βουλευτή Σάμου για να παραδοθεί το ψήφισμα της συγκέντρωσης για τα προβλήματα στην υγεία.
Κατά την επιστροφή της πορείας προς το νοσοκομείο, στο ύψος του ξενοδοχείου «ΣΑΜΟΣ», πραγματοποιήθηκε στάση για διαμαρτυρία έξω από το χώρο όπου θα έφτανε σε λίγη ώρα ο ΥΜΕΠΟ κ. Βίτσας. Εκεί οι εργαζόμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με διμοιρία των ΜΑΤ που τους απαγόρευσε τη στάση και διέλευση από το δρόμο. Ύστερα από συνεννόηση του αστυνομικού διευθυντή Σάμου με τον κ. Φιλιππή, πραγματοποιήθηκε ολιγόωρη στάση στο σημείο και συνεχίστηκε η πορεία προς το νοσοκομείο.

The post Με μαζική συμμετοχή φορείς και εργαζόμενοι απαίτησαν την στελέχωση του Νοσοκομείου Σάμου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα