ΛΑΕ Λάρισας: Καταστροφική η CETA για την Ελλάδα

11:54 3/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Καταστροφική για τη χώρα χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της τη συμφωνία Ε.Ε-Καναδά CETA η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας. Μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Στη βόρεια είσοδο της Λάρισας το κουφάρι του εργοστασίου της άλλοτε κραταιάς ΕΒΖ στέκει ως μνημείο προς τους νεώτερους και τους διερχόμενους υπενθυμίζοντας τους την ζημιά που έκανε η ΕΕ στην αγροτική παράγωγη της χώρας μας επί των ημερών Καραμανλή του νεώτερου και διαχρονικά.

Τώρα το νέο χτύπημα των ευρωπαϊστών είναι στην Κτηνοτροφία
Η ζωική παραγωγή στην ΠΕ Λάρισας σύμφωνα

με δημοσιευμένα στοιχεία του 2011 από το ΤΕΙ Λάρισας συμμετέχει κατά 30% στο παραγόμενο προϊόν.
Υπολογίζονται ότι στην αιγοπροβατοτροφία δραστηριοποιούνται πάνω από 4.300 εκμεταλλεύσεις που εκτρέφουν γύρω στις 820.000 αιγοπρόβατα.
Η Π.Ε. Λάρισας είναι η πρώτη σε παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος, πρώτη στην παράγωγη του παραδοσιακού τυριού Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης «ΦΕΤΑ ΠΟΠ», καθώς το 17-20% του τυριού «ΦΕΤΑ ΠΟΠ» που παράγεται σε επίπεδο χώρας παράγεται σε 40 περίπου τυροκομικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Η πιο σημαντική κτηνοτροφική περιοχή της Π.Ε. Λάρισας είναι η περιοχή του Δήμου Ελασσόνας, στην οποία εκτρέφονται περί τις 370.000 αιγοπρόβατα σε 2170 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.
Η υιοθέτηση της Εμπορικής Συμφωνία μεταξύ ΕΕ-Καναδά, προστατεύει τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών παραγωγής του Καναδά και αφαιρει την δυνατότητα της ελληνικής πλευράς να προσφύγει νομικά εναντίον τους, όταν παράγουν και εμπορεύονται παγκοσμίως ένα προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης.
Η Λαϊκή Ενότητα καλεί την ελληνική κυβέρνηση να κάνει το καθήκον της, έστω και την ύστατη στιγμή, να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον και τα δικαιώματα του ελληνικού λαού.
Κάνει έκκληση στους Λαρισαίους βουλευτές να καταψηφίσουν την καταστροφική συμφωνία διεθνούς εμπορίου και να αντιδράσουν προς την ΕΕ, υπερασπιζόμενοι τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ειδικότερα την Φέτας ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης απέναντι στον παγκόσμιο ανταγωνισμό λευκού τυριού.»

Keywords
Τυχαία Θέματα