ΛΑ.Ε. Λάρισας: Δεν τρομοκρατεί η ποινικοποίηση του αγώνα κατά των πλειστηριασμών

15:31 21/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανακοίνωση μέσω της οποίας, ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την τροπολογία που καθιστά αδίκημα την παρεμπόδιση της διεξαγωγής πλειστηριασμών, εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση, μετά την τροπολογία για την κατάργηση της απεργίας, βάζει στο στόχαστρο και τους αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών, καθώς αιφνιδίως κατέθεσε τροπολογία για την ποινικοποίηση της δράσης του, με σκοπό να ανατρέψει τη λαϊκή οργή και να τους τρομοκρατήσει. Και μόνον από

αυτό, καταρρίπτεται το κυβερνητικό «αφήγημα», πως δεν κινδυνεύουν οι λαϊκές κατοικίες και περιουσίες.
Η τροπολογία που επιχειρεί να ψηφίσει σήμερα το απόγευμα η κυβέρνηση με πραξικοπηματικές διαδικασίες εξπρές, προβλέπει αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλή (!) με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη σε υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.
Με την ίδια τροπολογία τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές (φυλάκιση 6 ή 3 μηνών κατ’ ελάχιστο όριο, κατά περίπτωση) όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας ή διαταράσσοντας (!) την ομαλή διεξαγωγή αυτών.
Σύμφωνα με τις ως άνω αυθαίρετες και αόριστες κατηγορίες, η αστυνομία ή και οποιοσδήποτε κακόπιστος συμβολαιογράφος, με τον πιο εύκολο και αναπόδεικτο τρόπο θα μπορεί να στέλνει στη φυλακή κάθε αγωνιστή του κινήματος.
Τέτοια ιδιώνυμα και αυθαίρετα νομικά κατασκευάσματα παραπέμπουν σε προπολεμικές και ανώμαλες μεταπολεμικές εποχές.
Η Λαϊκή Ενότητα, οι εργαζόμενοι, τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών δηλώνουν πως δεν τρομοκρατούνται ούτε από τη χρήση των ΜΑΤ ούτε από την ποινικοποίηση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων. Δηλώνουν ότι θα είναι «παρών» στα ειρηνοδικεία και όπου διενεργούνται πλειστηριασμοί, και θα ακυρώσουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια της υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Σε συντονισμό και οργάνωση, θα ακυρώσουμε και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με νέες ενωτικές και μεγάλες κινητοποιήσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα