Λ. Καστριτσέας: «Σοβαρή κι έντιμη η προσπάθεια της ομάδας»

23:54 5/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι ένας από τους έμπειρους παίκτες του Πανσερραϊκού.

Από τους παίκτες που γνωρίζουν καλά τη Γ εθνική (έχει περισσότερες από εξήντα συμμετοχές σε αυτήν) αλλά και από αυτούς που έχουν την ποδοσφαιρική παιδεία να πούνε τα πράγματα με το όνομα τους αλλά και την ποδοσφαιρική συνείδηση και γνώση να αντιλαμβάνονται σε ποιο σωματείο ανήκουν και πόσο «βαριά» είναι η φανέλα του. Ο αμυντικός του Πανσερραϊκού Λεωνίδας Καστριτσέας μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, για το

καλό ξεκίνημα αλλά και τη κακή συνέχεια, για τις συνθήκες… σούπερ λιγκ που υπάρχουν στο σύλλογο και για την απουσία του κόσμου από το γήπεδο αλλά και πως αυτός θα επιστρέψει.

Ο Λεωνίδας Καστριτσέας μίλησε την ΕΡΤ Σερρών για:

-Αν η νίκη κόντρα στο Κόσμιο ήταν μια νίκη-ανάσα για τον Πανσερραϊκό:

«Θα συμφωνήσω μαζί σας. Η αλήθεια είναι ότι ξεκινήσαμε πιο ελπιδοφόρα στις αρχές του πρωταθλήματος, παρόλα αυτά είχαμε μια περίοδο αρνητικών αποτελεσμάτων. Για το μοναδικό αποτέλεσμα που είχαμε προετοιμαστεί για αυτήν την Κυριακή ήταν η νίκη, την οποία την χρειαζόμασταν και μας έδωσε ξανά αυτοπεποίθηση και φυσικά ανάσα γιατί κακά τα ψέματα την είχαμε πολύ ανάγκη και βαθμολογικά»

-Για το ποιος είναι ο πραγματικός Πανσερραϊκός, των τριών πρώτων αγωνιστικών ή αυτός στη συνέχεια του πρωταθλήματος:

«Η αλήθεια είναι ότι μετά τις τρεις αγωνιστικές οι απαιτήσεις ανέβηκαν κατακόρυφα και δεν μπορώ να πω ότι σταθήκαμε όπως έπρεπε στην εικόνα που είχαμε δημιουργήσει. Ο Πανσερραϊκός φέτος είναι μια αρκετά νεανική ομάδα, έγιναν κάποιες προσθήκες οι οποίες μας πλαισίωσαν τους υπόλοιπους παίκτες κι αυτό ανέβασε ακόμη περισσότερο τις προσδοκίες. Παρόλα αυτά νομίζω ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία όπως έχει δείξει έχει ανάγκη την εμπειρία για να διαχειριστεί κάποιες καταστάσεις και κάποια παιχνίδια, η οποία της έλλειψε και ήταν πολύ κομβικό στοιχείο και παράμετρος αυτή. Ελπίζω όμως ότι τώρα τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα και η ομάδα θα είναι πολύ πιο καλή και πιο ουσιαστική»

Για το πόσο χρειάζεται ένα σερί νικών:

«Σίγουρα, οι νίκες χτίζουν χαρακτήρες. Βλέπουμε ότι γενικά η ήττα, ιδιαίτερα μια ομάδα που έχει παιδιά 20 ετών, επηρεάζει πάρα πολύ και όταν συμβαίνει αυτό δυστυχώς μπαίνεις σε έναν φαύλο κύκλο που δυστυχώς πέσαμε κι εμείς μέσα χωρίς να μπορέσουμε να σηκώσουμε κεφάλι και ανάστημα. Έτσι παιχνίδια που ίσως θα έπρεπε να πάρουμε κάτι παραπάνω τα χάναμε χωρίς εγώ να μπορώ να καταλάβω τον πραγματικό λόγο».

-Για το αν επηρεάστηκε η ομάδα από τη «βαριά» ήττα στην Καβάλα και από την εντός με την Πέρνη:

«Νομίζω ότι ειδικά με την Πέρνη είχαμε αδικηθεί πάρα πολύ με το αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά η ήττα που μας επηρέασε περισσότερο, κυρίως λόγω του αγωνιστικού προσώπου που παρουσιάσαμε, ήταν μέσα στο Παραλίμνιο και αυτό όχι τόσο για το αποτέλεσμα αλλά για την απόδοση της ομάδας η οποία δεν ήταν σε καμιά περίπτωση αυτή που θα έπρεπε να είναι»

-Για το πόσο δύσκολο είναι να σηκώσουν τη φανέλα του Πανσερραϊκού οι νεαροί παίκτες της ομάδας.

«Ο Πανσερραϊκός έχει μια τεράστια ιστορία. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο κόσμος, το γνωρίζουν τα παιδιά που έχουν έρθει εδώ πέρα. Καλώς ή κακώς έχουν γίνει κάποια λάθη στο παρελθόν τα οποία η τωρινή διοίκηση προσπαθεί να τα διορθώσει κάνοντας σημαντικές προσπάθειες και κινήσεις. Νομίζω ότι όποιος φορά τη φανέλα του Πανσερραϊκού πρέπει να ανταποκρίνεται και να δίνει το 100% του εαυτού του»

-Για τις συνθήκες στην ομάδα που καθημερινά βελτιώνονται όλο και περισσότερο:

«Ναι, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία είμαστε, η οποία δεν είναι καθόλου τιμητική και δεν αρμόζει στον Πανσερραϊκό, παρόλα αυτά, επιστρέψτε με να πω, ότι η διοίκηση μας συμπεριφέρεται σαν μια διοίκηση υψηλότερης κατηγορίας, και πραγματικά θα έλεγα ακόμα και σαν Σούπερ Λιγκ».

-Για το ότι η ομάδα έχει πλέον δικό της γήπεδο να προπονηθεί:

«Εντάξει, πιστεύω ότι αυτό είναι το Α και το Ω για την οργάνωση μιας ομάδας. Να έχει τα δικά της γήπεδα, να έχει γήπεδα καλής ποιότητας, να έχει όλα αυτά τα οποία χρήζουν απαραίτητα για να θεωρηθεί μια ομάδα οργανωμένη και πλήρως εξοπλισμένη και αυτή τη στιγμή αυτό παρέχεται στο έπακρο στον Πανσερραϊκό».

-Για τον Σάκη Αναστασιάδη και για το γεγονός ότι το ίδιο έγινε και στον Ηρακλή που και πάλι ήταν μαζί:

«Νομίζω ότι έτσι γίνεται στην Ελλάδα. Γενικά η νοοτροπία είναι αυτή, η οποία όταν πρέπει κάτι να αλλαχτεί άμεσα ο πιο εύκολος στόχος και αυτός που την «πληρώνει» είναι ο προπονητής. Στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Σάκης ήταν κοντά στην ομάδα από την αρχή, ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος βοήθησε στο να χτιστεί και πίστεψε στο έργο του Πανσερραϊκού, η δικιά μας η δουλειά όμως δεν είναι να σχολιάζουμε τις κινήσεις της διοίκησης, εμείς προσπαθούμε με όποιον προπονητή αναλαμβάνει την ομάδα να την κατευθύνει να ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

-Για τον Ηλία Εγγονίδη που κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο του Πανσερραϊκού:

«Ναι, ο κ. Ηλίας μας έδωσε, θα έλεγα, την απαιτούμενη ηρεμία που χρειαζόμασταν τη δεδομένη στιγμή. Μας έκανε να μπούμε πιο αποφασισμένοι στο γήπεδο. Όλη την εβδομάδα μας καθοδήγησε και μας ζήτησε πολύ συγκεκριμένα πράγματα τα οποία προσπαθήσαμε να τα εμφανίσουμε στον αγωνιστικό χώρο, κάποια από αυτά έγιναν σε μεγάλο βαθμό, κάποια σε μικρότερο. Θα έλεγα ότι κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι, στο οποίο η ομάδα είχε περισσότερο ανάγκη, για εμάς ανταποκρίθηκε όσο καλύτερα γινόταν και μας βοήθησε στο έπακρο».

-Για το παιχνίδι με τον Εθνικό Σιδηροκάστρου:

«Δεν θα ήθελα να σταθώ στον αντίπαλο. Εμείς σαν Πανσερραϊκός πρέπει να κοιτάμε και το επόμενο παιχνίδι αλλά και κάθε παιχνίδι το οποίο έρχεται, είτε αυτός ο αντίπαλος λέγεται Σιδηρόκαστρο, είτε έχει οποιαδήποτε άλλη ονομασία».

-Για τη μεγάλη βαθμολογική διαφορά με Νέστο Χρυσούπολης και Καβάλα και αν αυτή μπορεί να καλυφθεί από τον Πανσερραϊκό:

«Δεν θα έλεγα ότι είναι μια αγεφύρωτη διαφορά αλλά ούτε και κάτι εύκολο να καλυφθεί. Παρόλα αυτά εγώ δεν θα ήθελα να πω κάποια μεγάλη κουβέντα ή να βάλω έναν μακροπρόθεσμο στόχο ο οποίος θα ηχήσει πολύ όμορφα στα αυτιά των φιλάθλων του Πανσερραϊκού. Κακά τα ψέματα κάναμε κάποια άσχημα αποτελέσματα τα οποία μας έφεραν σε δύσκολη θέση, εμείς όμως καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε και να βγούμε από αυτήν την κακή κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε, κερδίζοντας κάθε παιχνίδι και θα δούμε τι μπορεί πραγματικά να γίνει».

-Για το αν μπορεί να κινδυνέψει η ομάδα αν δεν κάνει ένα σερί νικών αφού βρίσκεται έξι βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού:

«Βλέποντας το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας δεν νομίζω, σε καμιά των περιπτώσεων ότι καλούμαστε να βρεθούμε αντιμέτωποι απέναντι σε μια τέτοια σκέψη. Σε όλα τα παιχνίδια μπορεί τα σκορ να μην ήταν υπέρ μας αλλά δείξαμε ότι από τους αντιπάλους μας δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι και νομίζω ότι θα ήταν πολύ τραβηγμένο και απαισιόδοξο να μιλάμε για κάτι τέτοιο».

-Για την απουσία του κόσμου από το γήπεδο και το πώς νιώθει από αυτό. Αν στεναχωρεί τους παίκτες.

«Δεν θα έλεγα ακριβώς ότι μας στεναχωρεί. Εγώ προσωπικά καταλαβαίνω τη στάση αυτή του κόσμου απέναντι στην ομάδα, ειδικά και με τα αποτελέσματα που κάναμε. Παρόλα αυτά εμείς θα τους θέλαμε κοντά μας. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, ότι η ομάδα πραγματικά προσπαθεί πάρα πολύ, ότι γίνεται μια πολύ σοβαρή κι έντιμη προσπάθεια από διοίκηση, προπονητικό τιμ και παίκτες και ίσως αυτό έχει μεγαλύτερη αξία στην περίοδο που ζούμε. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας»

-Το μήνυμα του στους φιλάθλους της ομάδας:

«Θέλω να τους πω ότι πραγματικά στεναχωριόμαστε για τα ανεπιτυχή αποτελέσματα που είχαμε, παρόλα αυτά θα πολεμήσουμε για να καταφέρουμε πολύ καλύτερα πράγματα και τους θέλουμε κοντά μας»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα