Κυβερνοεπίθεση στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

17:53 10/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Κυβερνοεπίθεση στα συστήματα του ΚΥΠΕ, η υπόθεση καταγγέλθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες», αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ανακοινώνοντας πλήγμα στα ηλεκτρονικά του συστήματα λίγο πριν από τις «εκλογές» στα Κατεχόμενα.

Λόγω του τεχνικού προβλήματος που προέκυψε, η ροή των ειδήσεων θα σταματήσει απόψε στις 21:00. Όλες οι ειδήσεις είναι αναρτημένες στη σελίδα του ΚΥΠΕ

στο facebook και είναι προσβάσιμες από όλους.

ΚΥΠΕ (@cynewsagency) October 9, 2020

Ο διευθυντής του ΚΥΠΕ, Γιώργος Πενηνταέξ, δήλωσε αργότερα πως «ακόμη δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι πρόκειται για κυβερνοεπίθεση». Σημείωσε πως το μεσημέρι της Παρασκευής «υπήρξε μια πολύ έντονη δραστηριότητα επισκέψεων προς την ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ με αποτέλεσμα τα συστήματα ασφαλείας να πέσουν» και πως «υπήρξε μια αρχική υποψία για κυβερνοεπίθεση».

«Τα αποτελέσματα της έρευνας που γίνεται θα αποδείξουν τι πραγματικά συνέβη στο ΚΥΠΕ για να ξέρουμε τι ακριβώς αντιμετωπίζουμε», πρόσθεσε.

Η κανονική ροή ειδήσεων έχει διακοπεί και καταβάλλονται προσπάθειες για επαναφορά του συστήματος, ενώ το ΚΥΠΕ μεταδίδει ειδήσεις μέσω των σελίδων του στο facebook, www.facebook.com/cyprusnewsagency και www.facebook.com/cnainenglish.

⚠️Προς συνδρομητές: Παρατηρείται τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα του ΚΥΠΕ. Καταβάλλονται προσπάθειες για την επίλυσή του

ΚΥΠΕ (@cynewsagency) October 9, 2020

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυβερνοεπίθεση, Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων,kyvernoepithesi, kypriako praktoreio eidiseon