Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Φλώρινας

16:18 20/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Toν κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείο Φλώρινας, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο διάστημα στην περιοχή.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση του, η κατάσταση στις κλινικές  του νοσοκομείου για ασθενείς με κορονοϊό είναι ήδη επιβαρυμένη από τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτές, αλλά και από τη νόσηση γιατρών και νοσηλευτών με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί αισθητά το προσωπικό.

Στην ανακοίνωση τους ακόμα επισημαίνουν ότι «σε σταθερή βάση νοσηλεύονται περισσότερα από 20 κρούσματα στις περίπου 40 διαθέσιμες κλίνες

κορονοϊου. Σήμερα νοσούν περισσότεροι από 20 συνάδερφοι μας, άλλοι τόσοι βρίσκονται σε δικαιολογημένη καραντίνα και η επάρκεια σε ανθρώπινο δυναμικό αμφισβητείται έντονα. Η έλλειψη τμήματος ΜΕΘ οδήγησε σε δημιουργία διαθεσιμότητας ελάχιστων κλινών αυξημένης αναπνευστικής υποστήριξης, ώστε να κερδίζεται χρόνος σε διασωληνωμένους ασθενείς που χρήζουν διακομιδής σε ΜΕΘ. Δεκάδες ασθενείς προσέρχονται στα επείγοντα χωρίς να διασφαλίζονται απόλυτα από βροχές και κρύο, προσπαθώντας όλοι μας να μειώσουμε την αναμονή τους εκεί».

Ακόμη αναφέρουν πως «επιβάλλονται η δημιουργία, όσο το δυνατόν περισσότερων κλινών ΜΕΘ, η άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων υπάλληλων που αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η διασφάλιση επάρκειας σε μέτρα ατομικής προστασίας, η καθολική ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα».

Σημειώνουν τέλος: «Οφείλουμε να εξάρουμε την αυταπάρνηση και τη μαχητικότητα των συναδέρφων μας στην πτέρυγα κορονοϊού, τη μεθοδικότητα στη διερεύνηση των περιστατικών και στην υποστήριξη και αέναη βοήθεια όλων των συναδέρφων όλων των τμημάτων. Λειτουργούμε στα όρια μας και ανησυχούμε αλλά δεν θα επιτρέψουμε να πέσει η ψυχολογία μας, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό. Όλοι, ως δυνατοί κρίκοι μιας αλυσίδας, ευελπιστούμε ότι θα αντέξουμε».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα