Κριτική στην κυβέρνηση για την EL DORARDO ασκεί η ΝΟΔΕ Κέρκυρας τη ΝΔ

12:41 12/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κριτική στις τελευταίες εξελίξεις που έχουν σχέση με την Ελντοράντο Γκόλντ, ασκεί με ανακοίνωσή του, ο τομεάρχης εμπορίου της ΝΟΔΕ Κέρκυρας της ΝΔ Βασίλης Μελίδης.
Στην ανακοίνωση, αναφέρονται τα εξής:»Λίγες μέρες μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ με την οποία έκανε κάλεσμα για επενδύσεις και άνοιγμα προς την ’’ανάπτυξη’’ έρχεται σαν ταφόπλακα

η απόφαση της EL DORARDO (Ελληνικός Χρυσός) για διακοπή των εργασιών και αποχώρηση της από την επένδυση στην Ελλάδα, λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων και καθυστερήσεων για την έκδοση των αδειών έναρξης εργασιών από πλευράς του υπουργείου Ενεργείας και Περιβάλλοντος. Αν τελικά συμβεί αυτό πάνω από 2.300 άτομα συνολικά θα μείνουν χωρίς εργασία στις επιχειρήσεις της εταιρείας και θα επέλθει ταυτόχρονη μείωση των εσόδων από τις ασφαλιστικές εισφορές και εν γένει των εσόδων του κράτους που προκύπτουν από την ανωτέρω επένδυση .
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δια στόματος του Πρωθυπουργού διαλαλεί την φιλικότητα της προς τις επενδύσεις, οι πράξεις και οι πρακτικές της μας πείθουν για το αντίθετο. Η περίφημη επένδυση στο Ελληνικό έχει κολλήσει. Αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε με τα χίλια ζόρια να προχωρήσει την εκχώρηση, τώρα κάνει ότι είναι δυνατόν να μπλοκάρει την επένδυση. Ενώ στην Κέρκυρα, οι εντολοδόχοι της, αντιτίθενται σθεναρά και με μεθόδους που προκαλούν θυμηδία προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην επένδυση στον Ερημίτη.
Αυτές οι ενέργειες φανερώνουν ξεκάθαρα ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να προχωρήσουν οι επενδύσεις στην Ελλάδα και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να κάνει προσλήψεις ημετέρων στο δημόσιο με παράλληλη αύξηση της φορολογίας και περικοπή μισθών και συντάξεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα