Κρήτη: Μελέτη για τη διασπορά του κορωνοϊού

10:23 25/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ερευνητική πρόταση για μια οροεπιδημιολογική μελέτη για τη διασπορά του κορωνοϊού στην Κρήτη, έχει καταθέσει προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση, το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Στην πρόταση προτείνεται η συμμετοχή 1260 ατόμων, εκ των οποίων τα 1060 θα είναι γενικός πληθυσμός και τα 200 εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας.

Σύμφωνα

με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ στόχος είναι να μελετηθεί σε ποιο βαθμό έχει προσβληθεί από τον ιό ο πληθυσμός της Κρήτης και θα εκτιμηθεί κατά πόσο έχουν αναπτυχθεί αντισώματα. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη έρευνα που θα γίνει για αυτό το σκοπό στην χώρα μας και αναμένεται να αποτελέσει και πιλότο για άλλες περιοχές.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η διαμόρφωση πραγματικής εικόνας, θα είναι πολύτιμη όταν έρθει η χαλάρωση των μέτρων. Με δεδομένο ότι η Κρήτη δεν έχει εμφανίσει πολλά κρούσματα, θα διαπιστώσουν οι επιστήμονες κατά πόσο υπήρξαν ασυμπτωματικοί ασθενείς.

Σε αυτή συμμετέχουν το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης με επικεφαλής τον καθηγητή Γιώργο Σουρβίνο, το Εργαστήριο Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής με επικεφαλής τον καθηγητή Χρήστο Λιονή και το Εργαστήριο Βιοστατιστικής με τους καθηγητές Ευάγγελο Κριτσωτάκη και Γρηγόρη Χλουβεράκη.

Συμμετέχει, επίσης, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ενώ θα συμβάλλουν και οι ιατρικοί σύλλογοι του νησιού.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα