Κομοτηνή: 25-4-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

08:04 25/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Υγεία Κορονοϊός
36 τα θετικά κρούσματα στην Ξάνθη
36 έχουν βρεθεί θετικά από το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης από την αρχή της πανδημίας σύμφωνα με την Διοικήτρια κα Έλενα Ροφαέλα. Διενεργήθηκαν επίσης 247 τεστ στο υγειονομικό προσωπικό και ήταν ΟΛΑ αρνητικά.

Ραμαζάνι χωρίς κόσμο στα τζαμιά λόγω κορονοϊου
Ειδική αναφορά στους μουσουλμάνους ανά την Ελλάδα έκανε στην ενημέρωση της 24ης Απριλίου ο υφυπουργός πολιτικής

προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι  το Ραμαζάνι, ωστόσο θα γιορταστεί χωρίς κόσμο στα τεμένη καθώς οι χώροι λατρείας παραμένουν κλειστοί στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και διασποράς του κορονοϊού. Έτσι, όσες θρησκευτικές πράξεις πρέπει να τελεστούν εντός των τεμενών, αυτές θα γίνουν χωρίς κόσμο (δηλαδή κεκλεισμένων των θυρών), με μέγιστη δυνατή παρουσία 4 ατόμων τα οποία όμως θα πρέπει να έχουν άμεση σχέση με το θρησκευτικό τελετουργικό.

Νέες δωρεές στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο
Νέες δωρεές προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής γνωστοποίησε με ευχαριστήρια ανακοίνωσή της η διοικήτρια του Νοσοκομείου κα Μάγδα Γιαμουστάρη. Μεταξύ άλλων ευχαριστεί: Την Εταιρία «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ» για τη δωρεά των κάτωθι ειδών: 1. Συσκευές παροχής οξυγονοθεραπείας, υψηλής ροής τεμ. 3. High Flow 02 mixer (Draeger). 2. Μόνιτορ τεμ. 5. General electric Monitor 15″ Β650. 3. Φορητοί απινιδωτές τεμ. 4. Nihon Kohden, tec-5621. 4. Κρεβάτια ΜΕΘ τεμ. 2. 5. Πιεσόμετρα με οξύμετρα οθόνη τεμ. 15. 6. Στολές υψηλής προστασίας TYVEK μιας χρήσης τεμ. 3.000. 7. Ποδιές χειρουργικές τεμ. 1000. 8. Ποδιές μιας χρήσης τεμ. 5.000. 9. Αδιάβροχα Ποδονάρια τεμ. 1.000. 10. Κλίβανο αποστείρωσης τεμ. 1 (20lt). Τον Πρόεδρο και τα μέλη Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, για τη δωρεά μιας συσκευής Airνο 2 του οίκου Ficher & Paykel Σουηδίας. Την «Εθελοντική Δράση coVID- 19 Response Greece» ΔΙΑ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης για τη δωρεά πενήντα πέντε (55) προστατευτικών ασπίδων. Τους κυρίους Οσμάν Σινάν και Οσμάν Φατίχ δια του κ. Εμμανουήλ Α.Κιουτσούκη για τη δωρεά ενός Νεφελοποιητή PHILIPS, στα πλαίσια πρωτοβουλίας συμπολιτών για την ενίσχυση του Γ.Ν. Κομοτηνής, με υγειονομικό υλικό, εξοπλισμό ΜΕΘ και ΜΑΦ και αναπνευστήρων. Την εταιρεία ΠΕΤΣΑΣ Α.Ε για τη δωρεά εκατόν τριάντα (130) προστατευτικών χειροποίητων μασκών. Την Εταιρία ΙΝΤΕΡΠΛΑΣΤ ΑΕ για τη δωρεά εβδομήντα (70) στολών υψηλής προστασίας. Την Εταιρία ZΑΚΩΝΗΣ ΑΕ για τη δωρεά τριάντα (30) στολών υψηλής προστασίας. Τη Ναυτιλιακή Εταιρεία ΜΙΝΕΡΒΑ – MARIN ΑΘΗΝΑ, για τη δωρεά 960 χειρουργικών μασκών και 200 πoδoναρίων υψηλής προστασίας.

Πρωτογενής Τομέας
Ερώτηση Δ.Χαρίτου για αποζημιώσεις αγροτών
Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον κ. Μάκη Βορίδη κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου με την οποία ζητά να καταβληθεί άμεσα στους αγρότες της Ροδόπης το σύνολο των αποζημιώσεων για τις πρωτοφανείς ζημιές της 10ης Ιουλίου 2019. «Στους αγρότες εννέα μήνες μετά έχει καταβληθεί μόνο το 65% των αποζημιώσεων. Ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η νέα καλλιεργητική περίοδος εν μέσω πανδημίας και με σοβαρά προβλήματα ρευστότητας. Η καταβολή του υπολοίπου των αποζημιώσεων είναι επιτακτική ανάγκη για τους αγρότες, για να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα που τόσο ανάγκη έχει η οικονομία της χώρας λόγω της πανδημίας.» τονίζει ο βουλευτής.

Κτηνοτροφία
Αίτημα των Κτηνοτροφικών Συλλόγων
Την ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ καταβολή των αποζημιώσεων και ενισχύσεων, που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου προς τους δικαιούχους, για το 2019 και μετά, αλλά και για το μέλλον, χωρίς την προϋπόθεση της προσκόμισης εκ μέρους τους, ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας ζητούν οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας Αν. Μ. Θράκης με υπόμνημά τους στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη. Όπως επισημαίνουν τα δε καταβλητέα ποσά να χαρακτηρισθούν ακατάσχετα.
Την πλήρη εξάλειψη της Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων (ΑΠΧ) στην Ελλάδα πέτυχε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Την πλήρη εξάλειψη της Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων (ΑΠΧ) στην Ελλάδα πέτυχε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέσω της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας (Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής – Διεύθυνση Υγείας των Ζώων), έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες των στελεχών του σε πλήρη συνεργασία με τους κτηνιάτρους των Υπηρεσιών των Περιφερειών της χώρας (Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής – ΔΑΟΚ).
Τοπική Αυτοδιοίκηση
2000 μάσκες στο δήμο Romano di Lombardia από τον Ίασμο
2000 μάσκες στον δήμο Romano di Lombardia, της επαρχίας Lombardia, της Ιταλίας ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην αντιμετώπιση του Covid – 19 απέστειλε ο Δήμος Ιάσμου.

Προσφορά στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής
Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής δέχτηκε πριν από λίγες μέρες τη σημαντική προσφορά υγειονομικού υλικού, καθώς και ιατρικού εξοπλισμού από τη Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος. Μια προσφορά, η οποία έχει ως σκοπό τη συμβολή στο μεγάλο έργο της προστασίας της υγείας των φιλοξενούμενων από τον Ξενώνα μας γυναικών.
Κλήρωση για τους Χρήστες Followgreen
Ο Δήμος Κομοτηνής συνεχίζει να επιβραβεύει τους χρήστες του Followgreen, με μία ακόμη κλήρωση προτρέποντας τους δημότες να «μπουν τώρα στο παιχνίδι της Ανακύκλωσης» και να «κερδίσουν πόντους» και να δηλώσουν συμμετοχή στην κλήρωση του 10ημέρου για «Huawei Activity Tracker»: Followgreen.gr/komotini/offer.
Παράταση στο δήμο Μαρωνείας Σαπών λόγω κορονοϊου
Παράταση δίνεται για όσους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους του Δήμου Μαρωνείας Σαπών δεν έχουν υποβάλλει δικαιολογητικά για οικονομική ενίσχυση για το 2020 σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου.
Η παράταση ισχύει μέχρι τις 30 Απριλίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00μ.μ. Όσοι σύλλογοι δεν υποβάλλουν αίτηση δεν θα μπορούν να συμπεριληφθούν στη λίστα των υπό χρηματοδότηση συλλόγων.

Εθελοντισμός – Αλληλεγγύη
Δωρεά υγειονομικού υλικού
Στο πλευρό κοινωνικών και υγειονομικών δομών της Ροδόπης παραμένει η Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής (ΔΕΜΠΚ), η οποία κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού προέβη συχνά σε δωρεές υγειονομικού υλικού. Πρόσφατα, από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΜΠΚ παραδόθηκε στο Γηροκομείο Κομοτηνής δωρεά υγειονομικού υλικού, μάσκες, πάνες, γάντια και αντισηπτικά.

ΑμεΑ
Να μην χαλαρώσουν τα μέτρα στις κλειστές δομές
Να μην χαλαρώσουν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στις κλειστές δομές για τα ΑμεΑ και χρόνιες παθήσεις ζητά με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ροδόπης. «Να μην χαλαρώσουν τα μετρά λόγω καλοκαιριού. Ο Εχθρός covid 19 είναι ακόμα αχαρτογράφητος και πανούργος μεταλλάσσεται εύκολα. Η μόνη επίθεσή μας είναι η Άμυνα .» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Σωματείου.
Καιρός – ΣΑΒΒΑΤΟ 25-04-2020
Γενικά αίθριος ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, general electric, τεστ, ελλαδα, κος, sunlight, αβεε, δραση, philips, εταιρεία, μινερβα, αθηνα, συριζα, νέα, προσφορες, συμμετοχή, huawei, tracker, αμεα, καιρος, σαββατο, αιγαιο, ert, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, παραταση φορολογικων δηλωσεων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, ξανθη, δικαιολογητικα, αυτοδιοικηση, κληρωση, αδιαβροχα, αιτηση, αμεα, γηροκομειο, οικονομια, περιοδος, πλαισιο, σισμανογλειο, τεστ, ωρα, philips, αλληλεγγυη, αμυνα, αναπηρια, γαντια, διευθυνση, δημος, ελενα, ευκολα, εμμανουηλ, ενημερωση, εταιρεία, εταιρια, εχθρος, ζητα, ισχυει, υφυπουργος, υγειονομικο, κος, κρεβατια, μηνες, μινερβα, οθονη, οσμαν, πεμπτη, προβληματα, ραμαζανι, σαββατο, συμμετοχή, συλλογοι, σωματειο, ωρες, μποφορ, δημητρης, εβδομηντα, εννεα, ενωση, general electric, ηπειρωτικα, υπουργειο, νοσοκομειο, παιχνιδι, sunlight, τριαντα, θερμοκρασια, θετικα, υγειας, υλικο
Τυχαία Θέματα