Κρήτη: «SOS» από 20 εγκαταλελειμμένους ναυτικούς στα ανοιχτά της θάλασσας

07:47 16/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εγκαταλελειμμένοι σε πλοίο ανοικτά των Καλών Λιμένων, στα νοτιοδυτικά του Ηρακλείου παραμένουν εδώ και ένα περίπου μήνα, 20 Ουκρανοί ναυτικοί του “St Elias”, οι οποίοι όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι στην ενημερωτική σελίδα Greek Reporter, έχουν «αφεθεί στην τύχη τους» από την ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Σύμφωνα με την καταγγελία των ναυτικών η πλοιοκτήτρια εταιρεία

έχει εδώ και 3 μήνες απλήρωτους το πλήρωμα, που έχουν ξεμείνει από νερό και καύσιμα, ενώ και τα τρόφιμα, αρχίζουν να σαπίζουν.

«Είμαστε θυμωμένοι και απογοητευμένοι από την αδιαφορία που δείχνει η διαχειρίστρια εταιρεία», δήλωσε το μέλος του πληρώματος, Stanislav Mukhin και συμπλήρωσε:»Έχουν τελειώσει τα χρήματα και τα λιγοστά τρόφιμα που παραμένουν στο πλοίο σαπίζουν. Οι ναυτικοί χάνουν βάρος εξαιτίας της έλλειψης φαγητού».

Έντονη όμως είναι και ανησυχία του Mukhin ότι το πλοίο, με σημαία Παναμά, ξεμένει πλέον από νερό και καύσιμα. «Δεν υπάρχει καύσιμο για τη γεννήτρια μας. Θα διαρκέσει ίσως άλλες δύο ημέρες και χωρίς ηλεκτρισμό, το πλοίο θα είναι εκτός ελέγχου » ισχυρίστηκε το μέλος του πληρώματος.

Σε επικοινωνία συντάκτη της ιστοσελίδας με τα κεντρικά της διαχειρίστριας εταιρείας Sealight Maritime LTD στον Πειραιά, εκπρόσωπος της δήλωσε ότι γνωρίζουν τα προβλήματα και επιδιώκουν επειγόντως να τα λύσουν σε συνεργασία με τις λιμενικές αρχές και την ακτοφυλακή.

Πρόσθεσε δε ότι σύντομα θα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση του “St Elias”.

Πηγή: greekreporter.gr

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα