Κριθαρότο με γαρίδες και κρόκο Κοζάνης – Μια νόστιμη καλοκαιρινή συνταγή

10:32 12/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια καλοκαιρινή, απλή και πεντανόστιμη, συνταγή για κριθαρότο με γαρίδες, κρόκο Κοζάνης και ντοματίνια, μας προτείνει ο σεφ Κωνσταντίνος Κωβαίος. Ένα πιάτο που συνοδεύεται ιδανικά από ένα καλό λευκό κρασί. 

Υλικά 200 γραμμ. κριθαράκι10 γαρίδες Νο 2 καθαρισμένες500 ml ζωμός λαχανικών ζεστός1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη10 ντοματίνια κομμένα στη μέση4-5
ίνες από κρόκο ΚοζάνηςΛίγο μαϊντανός ψιλοκομμένος1 σφηνάκι λευκό κρασί2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο50 ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρώνΑλάτιΠιπέριΕκτέλεσηΖεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τις γαρίδες για περίπου 2-3 λεπτά. Τις αφαιρούμε και προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμύδι και τα σοτάρουμε ελαφρώς για άλλα 2 λεπτά.Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά.Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το κριθαράκι και λίγο λίγο τον ζωμό μέχρι να μαγειρευτεί το ζυμαρικό, ανακατεύοντας συνεχώς.Λίγο πριν τελειώσει αυτή η διαδικασία προσθέτουμε και πάλι τις γαρίδες.Όταν το κριθαρότο είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι executive chef σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας, ενώ παράλληλα συνταγογραφεί για περιοδικά μαγειρικής και ιστότοπους. Απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, με πληθώρα σεμιναρίων στη γαστρονομία και στην υγιεινή τροφίμων, είναι ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής “Acropolis”.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα