Κρίσιμα 24ωρα και κόντρες για το θέμα της επίλυσης της ονομασίας της ΠΓΔΜ (video)

15:44 7/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην τελική ευθεία για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ καθώς αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του ομολόγου του Ζόραν Ζάεφ. Η Αθήνα πάντως επαναλαμβάνει ότι βασική προϋπόθεση για την υπογραφή συμφωνίας είναι η τήρηση των συμφωνηθέντων.

Απάντηση ΥπΕξ στη ΝΔ

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο εξωτερικών

απαντά στη Ν.Δ τονίζοντας ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να ενημερώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δηλώσεις εκπροσώπων της αντιπολίτευσης της FYROM και μάλιστα του VMRO που όπως αναφέρει είναι αδελφό κόμμα της Ν.Δ. στο ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών –αναφέρει η ανακοίνωση – δεν είναι αρμόδιο, ούτε είναι καθήκον του να ενημερώνει την Νέα Δημοκρατία για δηλώσεις της αντιπολίτευσης της πΓΔΜ, του Βε Με Ρο, αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο οφείλει να απευθυνθεί… …Την επόμενη δε φορά που η Νέα Δημοκρατία θελήσει ενημέρωση για τις εξελίξεις στην διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, καλό θα ήταν να το ζητήσουν ευθέως, ως οφείλουν, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Επ’ ευκαιρία της παρουσίας του στο συνέδριο του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος στο Μόναχο, ας βρει χρόνο ο κ. Μητσοτάκης να ενημερωθεί από τους φίλους του στο VMRO, καθώς και από τον Πρόεδρο του ΕΛΚ για τις δηλώσεις του στα Σκόπια», καταλήγει η Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Σχετική είδηση: Μπ. Οσμάνι: Οι επόμενες ώρες μπορεί να είναι αποφασιστικής σημασίας (video)

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης
Μόναχο: Γιώργος Ευθυμίου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα