Κέρκυρα: Το Συντονιστικό για τις πυρκαγιές

14:55 7/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, για την αντιπυρική προστασία, πραγματοποιήθηκε χθες, υπό την προεδρία του Δημάρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου.
Στην σύσκεψη, έγινε αναφορά στα προβλήματα που υπάρχουν και στις άμεσες ενέργειες που χρειάζονται για τον καλύτερο συντονισμό εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “Κερκυραίων Δήμος” Μερόπη Υδραίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κέρκυρας, Ανδρέας Γουλής, ο Διοικητής του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας, Ανδρέας Ρίζος και εκπρόσωποι

της Αστυνομίας, του ΝΑΣΚΕ, του Λιμενικού, της Δασικής Υπηρεσίας, της ΔΕΗ, της ΔΕΥΑΚ, υπηρεσιακοί παράγοντες και εθελοντικές οργανώσεις.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Πυροσβεστική για την ετοιμότητα και αποτελεσματικότητά της στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, που εκδηλώθηκαν την προηγούμενη περίοδο, καθώς και όλους τους φορείς που συμμετείχαν στην κατάσβεση, τις εθελοντικές οργανώσεις και τους πολίτες.
Ο Διοικητής του Πυροσβεστικού σταθμού Κέρκυρας κ. Ρίζος έκανε μια γενική ενημέρωση για τον αριθμό των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν την περυσινή χρονιά, την συχνότητα τους, και τα χαρακτηριστικά των περιοχών που εκδηλώθηκαν.
Όλοι συμφώνησαν ότι το επιχειρησιακό σχέδιο έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα αποτελεσματικά και παρότι έχουν εκδηλωθεί πολλές εστίες, οι καταστροφές είναι σχετικά μικρές.
Ικανοποιημένος από την προετοιμασία των υπηρεσιών και του Δήμου εμφανίζεται ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Γουλής, μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, ο οποίος τονίζει τη διάθεση του Δήμου να συμβάλλει στο μέτρο των δυνατοτήτων του. Αντίθετα η κα Μερόπη Υδραίου δηλώνει ικανοποιημένη από τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αλλά όχι από την πλευρά του Δήμου. Επισημαίνει την έλλειψη ενιαίου σχεδίου – από πλευράς Δήμου – για την παλιά πόλη, το Βίδο, και επίσης τονίζει τις ελλείψεις στην επισκευή των πυροσβεστικών κρουνών που βρίσκονται σε όλο το νησί.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα