Κοζάνη: Ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες στην Δυτική Μακεδονία

14:49 29/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκεντρώνονται αυτήν την ώρα οι αγρότες της Καστοριάς, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους, στον δρόμο μπροστά από το Δημαρχείο Καστοριάς με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο, χωρίς όμως να εμποδίζουν την κίνηση των οχημάτων. Ενδέχεται να παραστούν στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς για το φυσικό αέριο, όπου θα παρευρίσκεται ο Υπουργός Περιβάλλοντος

και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ενώ το βράδυ αναμένεται να αποφασίσει το συντονιστικό για περαιτέρω ενέργειας.

Από χθες το δικό τους μπλόκο έχουν στήσει οι αγρότες της περιοχής Φλώρινας στην Εθνική Οδό Φλώρινας Έδεσσας, στο ύψος του κόμβου στο Αντίγονο, με την συμμετοχή τουλάχιστον 35 τρακτέρ.

Εν τω μεταξύ μεταφέρεται για τις επόμενες ημέρες πιθανότατα και από αύριο οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Π.Ε Κοζάνης, καθώς το προγραμματισμένο μπλόκο, με την απόφαση του συντονιστικού τους να παρατάξουν τα γεωργικά τους μηχανήματα στην ΕΟ Κοζάνης Λάρισας, στο ύψος της Γέφυρας Πολυφύτου, δεν κατέστη δυνατή .

Χθες το μεσημέρι αποφάσισε την συμμετοχή του και ο Σύλλογος Θεριζοαλωνιστών Κοζάνης, ενώ δεν συμμετέχει στις φετινές κινητοποιήσεις ο Γεωργοκτηνοτροφικός Σύλλογος.

Σήμερα το βράδυ, συσκέπτονται στο Βελβεντό, την πατρίδα του ροδάκινου ο Αγροτικός Σύλλογος, της περιοχής που αναζητά άλλες μορφές πίεσης χωρίς να υπάρχει η διάθεση συμμετοχής στα μπλόκα.

Στάση αναμονής κρατούν ωστόσο οι αγρότες των Γρεβενών.

Έμφαση πάντως δίδεται στην μαζική συμμέτοχοι των αγροτών στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018 στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της Έκθεσης «AGROTICA», καλώντας μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα