Στα χέρια της Αστυνομίας οι «ληστές της Πανεπιστημούπολης»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν οι «ληστές της Πανεπιστημούπολης», οι οποίοι με σουγιά ακινητοποιούσαν διερχόμενους στο χώρο, τους λήστευαν και διέφευγαν.

Μαχαίρωσαν και 30χρονο Μαροκινό

Σε μία από τις περιπτώσεις ληστειών, για να ξεφύγουν από τα χέρια Μαροκινού, 30 χρόνων, ο οποίος τους καταδίωξε, τον τραυμάτισαν με σουγιά στην κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στον Ευαγγελισμό.

Οι τελευταίες δέκα ημέρες στην Πανεπιστημιούπολη

Όσα συνέβησαν τις τελευταίες δέκα ημέρες

στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου, προκάκλεσαν την αντίδραση του αναπληρωτή καθηγητή Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου, Μάνου Στεφανίδη, ο οποίος σε επιστολή του ζητά μέτρα και περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί και η οποία τονίζει «εκθέτει όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα».

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, 34 και 36 χρονών

Η Αστυνομία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι συνέλαβε μετά από επιχείρηση στην Πανεπιστημιούπολη δύο ημεδαπούς, 34 και 36 χρόνων, με την κατηγορία ότι έστηναν ενέδρες και λήστευαν πεζούς, αδιακρίτως ιδιότητας, στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης.

Άλλοτε παρίσταναν τους αστυνομικούς, άλλοτε παραπλανούσαν με ερωτήσεις

Άλλοτε παρίσταναν τους αστυνομικούς και προχωρούσαν σε δήθεν έλεγχο, φοιτητών και άλλων πολιτών, άλλοτε τους απασχολούσαν με παραπλανητικές ερωτήσεις.

Την ώρα που τα θύματα προσπαθούσαν να τους εξυπηρετήσουν εκείνοι τραβούσαν σουγιά ή και κατσαβίδι και τους άρπαζαν από κινητά τηλέφωνα, χρυσαφικά και μετρητά που είχαν στην κατοχή τους.

Έξαρση των ληστειών το τελευταίο δεκαήμερο

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας τονίζεται, ότι το τελευταίο δεκαήμερο διαπιστώθηκε έξαρση των ληστειών σε βάρος πολιτών, οι οποίοι κινούνταν πεζοί εντός του χώρου της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου.

Από την αρχική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Καισαριανής, εξακριβώθηκε ότι όλες οι προαναφερόμενες ληστείες είχαν διαπραχθεί από τα ίδια άτομα.

Συστάθηκε ειδική ομάδα για τη σύλληψή τους

Για το λόγο αυτό συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Βραδινές ώρες της 26-1-2018, οι δράστες προσέγγισαν στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης, 20χρονο αλλοδαπό και προσπάθησαν να τον ληστέψουν.

Επενέβησαν αστυνομικοί που περιπολούσαν

Όμως το θύμα αντιστάθηκε και περιπολούντες αστυνομικοί της ειδικής ομάδας, που αντιλήφθηκαν το περιστατικό, τους καταδίωξαν και τους ακινητοποίησαν.

Αναζητείται και συνεργός τους στις ληστείες

Όπως προέκυψε από την έρευνα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες τις τελευταίες μέρες, μαζί με ένα ακόμη συνεργό τους που αναζητείται, εντόπιζαν τα θύματά τους εντός της Πανεπιστημιούπολης, στην περιοχή του Ζωγράφου.

Είτε προφασιζόμενοι τους αστυνομικούς είτε αποσπώντας την προσοχή τους με διάφορα τεχνάσματα, τους ακινητοποιούσαν και ακολούθως με τη απειλή αιχμηρού αντικειμένου τους αφαιρούσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα καθώς άλλα αντικείμενα.

Σουγιάς και κατσαβίδι στην κατοχή τους

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σουγιάς, ένα κατσαβίδι, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ένα πορτοφόλι καθώς και άλλα κλεμμένα αντικείμενα.

Έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί έξι 6 περιπτώσεις ληστειών και μία 1 απόπειρα στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, τα θύματα των οποίων αναγνώρισαν τους δράστες.

Ο 34χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ληστείες και κλοπές, ενώ ο 36χρονος για κλοπές, ναρκωτικά και παράνομα παίγνια.

Η έρευνα και για άλλες ληστείες συνεχίζεται

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Την κατάσταση περιγράφει ο αναπληρωτής καθηγητής

Την κατάσταση, πάντως, που επικρατεί μέσα στους χώρους του Πανεπιστημίου Αθηνών περιέγραψε γλαφυρά καθηγητής μετά τα απανωτά περιστατικά με ληστείες και προπηλακισμούς φοιτητών από αγνώστους, έως την ώρα σύνταξης της επιστολής.

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Όπως τονίζει, τα καθημερινά κρουσμάτα βίας στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου εκθέτουν όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Θύμα ληστείας φοιτητής του Πανεπιστημίου

«Για παράδειγμα», αναφέρει «την περασμένη Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, φοιτητής του ΕΚΠΑ έπεσε θύμα ληστείας.

Μαχαιρώθηκε από τρία άτομα και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Την επόμενη ημέρα, τα ίδια άτομα προπηλάκισαν και έβρισαν τον αναπληρωτή καθηγητή όταν τους ζήτησε να φύγουν από το πανεπιστημιακό γήπεδο του τένις.

Δύο φύλακες τον έσωσαν

Δύο φύλακες προσέτρεξαν στο σημείο από το πανεπιστημιακό γυμναστήριο και τον έσωσαν από τα χειρότερα», αναφέρει ακόμη στην επιστολή του ο καθηγητής.

Την καταγγελία φιλοξενούν τα Foititikanea.gr. Όπως αναφέρουν φοιτητής που έπεσε θύμα επίθεσης την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε:

Η κατάθεση του φοιτητή

«Μου επιτέθηκαν δύο άτομα στην πανεπιστημιούπολη και μου άνοιξαν την τσάντα υπό την απειλή μαχαιριού. Μου πήραν κινητό, γυαλιά και λεφτά.

Στην ασφάλεια, μου ανέφεραν ότι έχει γίνει και σε άλλους τρεις φοιτητές τις τελευταίες πέντε μέρες, δηλαδή συνολικά πέντε διαφορετικά συμβάντα μέσα σε πέντε ημέρες.

Θέλω να τονίσω πως πρέπει να προσέχουν οι φοιτητές, γιατί υπάρχει κίνδυνος.

Με βρήκαν στα γήπεδα του τένις

Όπως σας είπα αυτά τα άτομα επιτίθενται εντός του πανεπιστημίου σε περιοχές που έχει σκοτάδι, άρα οι φοιτητές δεν πρέπει να πηγαίνουν από εκεί. Εμένα, με πέτυχαν στα γήπεδα του τένις, για να καταλάβετε, στο στενό στην 1η Πανεπιστημιούπολη».

Το άρθρο Στα χέρια της Αστυνομίας οι «ληστές της Πανεπιστημούπολης» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα