Κοζάνη: Συστάθηκε σύλλογος τυφλών

22:26 5/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύλλογος Τυφλών-Ατόμων με προβλήματα όρασης έχει συσταθεί πρόσφατα στην Δυτική Μακεδονία, ενώ αναδείχθηκε και το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο αποτελείται από τον Ηλία Γιώτα, Νατάσα Χατζηγεωργίου, Στέλιο Καλαϊτζόπουλο, Αγνή Σιδηροπούλου και Χρήστο Τσάτσια. Ο νεοσύστατος σύλλογος τελεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Τυφλών και οραματίζεται την άρση του ρατσισμού και της κοινωνικής αναλγησίας απέναντι στα άτομα με αναπηρία, ενώ ταυτοχρόνως στοχεύει στην πλήρη κοινωνική ενσωμάτωση. Ο σύλλογος δημιουργήθηκε με στόχο την συντονισμένη εκπροσώπηση των ατόμων με προβλήματα όρασης, την

διεκδίκηση κάθε είδους δικαιώματος, καθώς και την ομαδική προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του συλλόγου, θα πραγματοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την εκπόνηση βιωματικών σεμιναρίων, μαθήματα γραφής και ανάγνωσης Braille, μαθήματα κινητικότητας –προσανατολισμού και δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης, ενώ παράλληλα θα συσταθεί και υπηρεσία ομιλούντων βιβλίων. Εν τω μεταξύ όπως αναφέρεται και στο καταστατικό, μέλη του συλλόγου μπορούν να αποτελέσουν πολίτες ΑμεΑ με τύφλωση ή προβλήματα όρασης, καθώς και οι Γονείς και Κηδεμόνες αυτών, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 6937197216, 6977832002 ή να στείλετε μήνυμα στο m.me/SillogosTiflonDitikisMakedonias.
Επίσης μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τον σύλλογο μέσω της σελίδας στο Facebook fb.me/SillogosTiflonDitikisMakedonias.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα