Τρίκαλα: Παρέμβαση της Λέσχης για το δικαίωμα στην απεργία

22:16 5/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Φοβούνται τους «σεισμούς που μέλλονται για να ‘ρθουν». Την οργή και την αγανάκτηση που προκαλεί η εφαρμογή των μέτρων της τρίτης αξιολόγησης πάνω στα συσσωρευμένα αντιλαϊκά μέτρα μίας επταετίας μνημονίων».

Η παραπάνω φράση αναγράφεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο που μοίρασαν χθες στην πόλη των Τρικάλων μέλη της Λέσχης Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, με αφορμή την τροπολογία που επιχειρήθηκε να κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την λήψη απόφασης για απεργία από τα

πρωτοβάθμια σωματεία με το 50% των οικονομικών τακτοποιημένων μελών.
Τα μέλη της Λέσχης πραγματοποίησαν παρέμβαση σήμερα το βράδυ στην πόλη των Τρικάλων μοιράζοντας κείμενο, στο οποίο γίνεται αναφορά στην τροπολογία και την απόσυρσή της υπό το βάρος των αντιδράσεων των εργαζομένων, τονίζεται ότι «η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και οι δανειστές βάζουν στο στόχαστρο τα πρωτοβάθμια σωματεία γιατί ξέρουν καλά πως μόνο από τη βάση των εργαζομένων μπορούν να ξεσπάσουν μαχητικοί αποφασιστικοί αγώνες. Γι’ αυτό και η τροπολογία αφήνει στο απυρόβλητο τον γραφειοκρατικό υποταγμένο συνδικαλισμό».

Παράλληλα γίνεται λόγος για τις ευθύνες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που «επέλεξαν για άλλη μία φορά θέση αναμονής και ήττας και όχι μάχης», τακτική που οδηγεί το συνδικαλιστικό κίνημα στην ήττα και τον εκφυλισμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα