Κοζάνη: Σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης

12:44 17/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η άμεση λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση των ρύπων όταν υπερβαίνουν τα όρια, παράλληλα με τα μέτρα για την υγεία του πληθυσμού καθορίζονται πλέον στο βραχυπρόθεσμο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Διευθυντής Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας κ. Αλβανός, με τον τρόπο αυτό και με βάση το ευέλικτο σχήμα που έχει δημιουργηθεί θα

μπορούν να λαμβάνονται αποφάσεις πριν εκδηλωθούν τα επεισόδια ρύπανσης, ενώ θα μπορούν πολύ νωρίς να συνεκτιμηθούν οι παράγοντες που οδηγούν σε αυτά. Το σχέδιο δράσης προβλέπει έλεγχο των ρύπων στους οποίους συγκαταλέγονται το διοξείδιο του άνθρακα, τα αιωρούμενα σωματίδια και το διοξείδιο του αζώτου. Επίσης καθορίζονται τα επίπεδα των ρύπων, οι τρόποι παρακολούθησης τους και η λήψη των μέτρων. Όσον αφορά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο προβλέπεται να κινηθούν αέριες μάζες από την Αφρική προς την περιοχή, οπότε αναμένεται να έχουμε συγκεντρώσεις σκόνης και στην Δυτική Μακεδονία. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει σχετική ενημέρωση για λήψη μέτρων εφόσον αυτό απαιτηθεί.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Keywords
Τυχαία Θέματα