Από τον Αύγουστο πληρωμές μόνο με κάρτες σε εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης

12:44 17/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Από τον Αύγουστο γίνεται υποχρεωτική η πληρωμή μόνο με κάρτα σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που βρίσκονται στη λεγόμενη λίστα «υψηλής φοροδιαφυγής«. Επίσης, όλοι οι επιχειρηματίες θα υποχρεωθούν άμεσα να αποκτήσουν μηχανήματα POS.

Τα σχέδια μετάβασης στο πλαστικό χρήμα, που έμειναν στα χαρτιά με την επιβολή των capital controls, επισπεύδονται σύμφωνα με το επιτελείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και αναμένεται έως το τέλος Ιουλίου το σχετικό

νομοσχέδιο να έχει ψηφιστεί.

Σύμφωνα με το σχέδιο, ο κάθε φορολογούμενος θα πρέπει να πραγματοποιεί μέσω καρτών το 10% έως 30% του εισοδήματος του, ανάλογα με το ύψος του, προκειμένου να λαμβάνει τη μείωση του φόρου που προκύπτει από το αφορολόγητο ποσό. Αναλυτικότερα σύμφωνα με το σχέδιο αυτό για εισόδημα έως 10.000 ευρώ θα απαιτείται το 10%, για εισόδημα έως 20.000 ευρώ το 15%, έως 40.000 ευρώ το 20% και για υψηλότερο το 30%.

Στο νομοσχέδιο εξετάζεται να υπάρχει πρόβλεψη για παροχή επιπλέον κινήτρων (με έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων), για την προώθηση των Ηλεκτρονικών Πληρωμών όπως λοταρίες με Ακίνητα του Δημοσίου σε περίπτωση πραγματοποίησης δαπανών με ηλεκτρονικές πληρωμές άνω ενός συγκεκριμένου ορίου, επιστροφή χρηματικού ποσού σε συναλλαγές με συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής κλπ.

Από την ηλεκτρονική διασύνδεση των Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανών με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και την online διαβίβαση στοιχείων στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να πραγματοποιείται αποτελεσματικότερα ο φορολογικός έλεγχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα