Κοζάνη: Ρύθμιση για διακανονισμό αγροτικών οφειλών προς τη ΔΕΗ, ζητά ο Στάθ. Κωνσταντινίδης

16:19 9/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ευνοϊκή   ρύθμιση,  για  τον διακανονισμό  αγροτικών οφειλών  προς  τη  ΔΕΗ, ζήτησε  με  έγγραφο  του προς  τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή  Χατζηδάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δ.Ε.Η  Γεώργιο  Στάσση, ο  Βουλευτής  της Ν.Δ  στην Περιφερειακή Ενότητα  Κοζάνης ,  Στάθης  Κωνσταντινίδης.

Με στόχο την στήριξη των παραγωγών   στην δύσκολη αυτή περίοδο της υγειονομικής  κρίσης ,

ώστε  να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες  της  νέας καλλιεργητικής περιόδου, ο  κ. Κωνσταντινίδης   επισημαίνει το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων  υποχρεώσεων των αγροτών, όπου σε  πολλές περιπτώσεις έχει γίνει  ή απειλείται διακοπή σύνδεσης, κάτι  που με το ισχύον πλαίσιο για την  επανασύνδεση, προϋποθέτει την εφάπαξ καταβολή του συνολικού ποσού.

Ο  Βουλευτής της Ν.Δ  ζητά την προσωρινή έστω εφαρμογή διαφορετικού πλαισίου, ώστε να είναι δυνατή η επανασύνδεση του ρεύματος σε αντίστοιχες περιπτώσεις, με την καταβολή από τον αγρότη μέρους του οφειλόμενου ποσού (20 – 30%) και τον διακανονισμό του υπολοίπου,  σε δόσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, ο κ. Κωνσταντινίδης προτείνει  να υιοθετηθεί η εναλλακτική πρόταση του συμψηφισμού οφειλών των αγροτών προς τη ΔΕΗ,  με απαιτήσεις τους από επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, προκρίνοντας όμως την πρώτη λύση, ως απλούστερη και πιο αποτελεσματική.

Στο έγγραφο του, ο κ. Κωνσταντινίδης χαρακτηρίζει το αίτημα ως  «επείγον» και  υποστηρίζει ότι  «η  ικανοποίηση του,  θα ανακουφίσει χιλιάδες Έλληνες παραγωγού

και θα βελτιώσει την εισπραξιμότητα των απαιτήσεων της  ΔΕΗ»

 

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα