Κοζάνη: Πολυμελής διπλωματική αποστολή από 27 χώρες από όλη την υφήλιο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

10:07 2/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με 204 προγραμματισμένες B2B συναντήσεις μεταξύ 30 εξαγωγικών επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας και 31 διπλωματικών ακολούθων και πρεσβευτών από ολόκληρη την υφήλιο, ξεκινά αύριο στην Κοζάνη η προγραμματισμένη τριήμερη επιχειρηματική επίσκεψη πολυμελούς αντιπροσωπείας Οικονομικών & Εμπορικών Ακολούθων ξένων Πρεσβειών, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Synergasia” με την διοργάνωση του Enterprise Grecce και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και την υποστήριξη της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας

(ΑΝΚΟ) Α.Ε. και των Επιμελητηρίων Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας.

Στόχος της αποστολής, όπως τόνισε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης είναι η προβολή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της Περιφέρειας, οι μοναδικές της επενδυτικές ευκαιρίες και τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, τονώνοντας έτσι την εξωστρέφειά της και την αναπτυξιακή της πορεία. Παράλληλα στόχο αποτελεί επίσης η προβολή της Ελλάδας, των Περιφερειών και των Δήμων της στην παγκόσμια αγορά, η προώθηση των τοπικών οικονομιών και των παραγωγικών τους δραστηριοτήτων.

Για ρεκόρ συμμετοχών στην τέταρτη κατά σειρά πανελλαδική διοργάνωση των συναντήσεων αυτών έκανε λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας κ. Παναγιώτης Κώττας που σημείωσε με έμφαση πως το γεγονός από μόνο δεν αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός αλλά εμπεριέχει και ευθύνη με στόχο την ανάπτυξη. Στην μεγάλη προεργασία στάθηκε ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝΚΟ Α.Ε Γιώργος Αμανατίδης που κατέδειξε ότι όταν υπάρχει συνεργασία μεταξύ των φορέων τα αποτελέσματα είναι θετικά. Στο ίδιο μήκος κύματος και η εκπρόσωπος του Τμήματος Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας της ΑΝΚΟ κ. Λιάνα Παπατέρπου η οποία δήλωσε πως έχει εκπλαγεί από το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων και υπογράμμισε πως παράλληλα με τις συναντήσεις θα διεξαχθεί και εκπαιδευτικό σεμινάριο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με θέμα «Τα σωστά βήματα για επιτυχημένες εξαγωγές» από τον Enterprise Greece με την συμμετοχή 31 εκπροσώπων επιχειρήσεων.

Στην επιχειρηματική αποστολή συμμετέχουν διπλωμάτες από 27 χώρες. Συγκεκριμένα συμμετοχές διπλωματών προέρχονται από την Αργεντινή, την Αυστραλία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Ινδία, Ιορδανία, Καζακστάν, Κούβα, Κύπρος, Λετονία, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Νότια Αφρική, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουζμπεκιστάν, Ουκρανία, Περού, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Γραφείο Εκπροσώπησης της Ταϊπέι στην Αθήνα, Τυνησία, και Φινλανδία. Οι διπλωμάτες κατά την διάρκεια της παραμονής τους στη Δυτική Μακεδονία εκτός των άλλων θα έχουν την δυνατότητα για επιτόπιες επισκέψεις σε πρότυπες βιομηχανίες και βιοτεχνίες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κοζάνη, Πολυμελής, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,kozani, polymelis, perifereia dytikis makedonias