Κοζάνη: Στην Κοζάνη το Παγκόσμιο Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας με την συμμετοχή ξένων κρατών από όλη την υφήλιο

10:02 2/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Κοζάνη θα πραγματοποιηθεί από 31 Οκτωβρίου και μέχρι στις 3 Νοεμβρίου το Παγκόσμιο Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας ενόψει και της δημιουργίας του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στην ΠΕ Κοζάνης. Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης η εντεταλμένη σύμβουλος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας

κ. Μαρία Καρυπίδου το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με την συμμετοχή μέχρι στιγμής 104 φορέων και αντιπροσωπειών ξένων κρατών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας. Κατά την διάρκεια των εισηγήσεων και συζητήσεων θα γίνει ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων και τεχνογνωσίας με την συμμετοχή του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας καθώς και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Σκοπός του συνεδρίου όπως εξήγησε η κα. Καρυπίδου είναι να αναδειχθεί η διακλαδικότητα και η συνεργατικότητα μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων πολιτικής προστασίας, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών αλλά και η αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες. Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε η ίδια, το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας με ενέργειες του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη βρίσκεται προ των πυλών συνδράμοντας στην αναπτυξιακή διαδικασία της περιοχής, ενώ καθιστά οικονομικότερη και την εκπαίδευση των πυροσβεστών που σήμερα φεύγουν σε ανάλογες δομές του εξωτερικού.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κοζάνη, Παγκόσμιο Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας,kozani, pagkosmio synedrio politikis prostasias