Κοζάνη: Παρέμβαση Γ. Θεοφύλακτου , για τους σχολικούς φύλακες

13:01 30/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

“Τέλος στην ομηρία και την χρόνια ταλαιπωρία των Σχολικών Φυλάκων μπήκε με το πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας” δήλωσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης , Γιάννης Θεοφύλακτος κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία των Σχολικών Φυλάκων στην Κοζάνη, την περασμένη Παρασκευή 27 Ιουλίου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Θεοφύλακτος, οι Σχολικοί

Φύλακες αν και προσέφεραν την εργασία τους με νόμιμο τρόπο, παρέμεναν ανασφάλιστοι, αποδεικνύοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια και δεκαετίες, οι Φορείς του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης ήταν οι πρώτοι που δίνανε το “κακό παράδειγμα” ακόμη και προς τους εργαζομένους.

Με το νέο νόμο 4554/2018 και το άρθρο 4 αυτού, αναγνωρίζεται ο ασφαλιστικός χρόνος για το διάστημα που οι Σχολικοί Φύλακες πρόσφεραν την εργασία τους, χωρίς να απαιτείται η ολοκλήρωση της χρονοβόρας και κοστοβόρας δικαστικής διαδικασίας.

Με πρωτοβουλία στο κοινοβούλιο από Κυβερνητικούς Βουλευτές και μεταξύ αυτών και του κ. Θεοφύλακτου, δόθηκε τελικά λύση και γίνεται αποκατάσταση της αδικίας από την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και κυρίως από τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, με τον οποίο υπήρξε συνεργασία σε πολιτικό και σε τεχνικό επίπεδο, με την ιδιότητά τους ως νομικού.

Σε δηλώσεις του χαρακτηριστικά για την εξέλιξη αυτή, ο κ Θεοφύλακτος υπογράμμισε ότι “η αποκατάσταση των αδικιών του παρελθόντος, ιδιαίτερα στον κόσμο της εργασίας – η μείωση περαιτέρω της ανεργίας και η τροχιά της Ελλάδας σε βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη για όλους, αποτελούν τις πρώτιστες προτεραιότητές μας μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Αντώνης Μαυρίδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα