Κοζάνη: Να ασπαστούν την πρόταση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ώστε να αποφευχθεί η βίαιη αποβιομηχάνιση της περιοχής

13:13 8/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον κώδωνα του κινδύνου για βίαιη αποβιομηχάνιση της περιοχής με όλες τις συνέπειες που μπορούν να προκύψουν έκρουσε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που πραγματοποίησε ενημέρωση των εργαζομένων στους χώρους του ΑΗΣ Καρδιάς.

Ο κ. Αδαμίδης τόνισε πως βρίσκεται σε εξέλιξη

από την κυβέρνηση μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση μέσω της οποίας γίνεται προσπάθεια για παράταση λειτουργίας των μονάδων σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις πλην όμως η δύσκολη αυτή άσκηση θα πρέπει να εξυπηρετήσει τον νέο ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας, την συμφωνία της χώρας ώστε το 2030 να διαθέτει 32% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, να υλοποιηθεί το ξεπούλημα των λιγνιτών μονάδων, να υπάρξει παράταση ζωής στον ΑΗΣ Καρδιάς και Αμυνταίου και να είμαστε ανταγωνιστικοί ως καύσιμο πράγμα που δυσχεραίνεται από το ξέφρενο ράλι τιμών από την πώληση των δικαιωμάτων διοξειδίου του άνθρακα.

Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ τόνισε ότι το συνδικάτο έχει καθαρές θέσεις και πρότεινε ήδη στον Υπουργό αλλά και στην διοίκηση της ΔΕΗ να κλείσουν εντός του 2018 οι μανάδες 1 και 2 του ΑΗΣ Καρδιάς, να γίνει αναδιοργάνωση του προσωπικού προκειμένου να ενισχυθεί η λειτουργία του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου και να τεθούν εκτός λειτουργίας οι μονάδες 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς όταν θα μπει στο σύστημα ο νέος σταθμός Πτολεμαίδα 5. Με τον τρόπο αυτό υπογράμμισε ο κ. Αδαμίδης θα επέλθει ισορροπία στο σύστημα και θα αποφευχθεί η βίαιη αποβιομηχάνιση της περιοχής. Σχολιάζοντας την επερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για προσλήψεις στην ΔΕΗ, ο ίδιος τόνισε ότι είναι μεν θετική αλλά καθυστερημένη δίνοντας την εντύπωση προεκλογικής περιόδου με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ να βρίσκονται κατά μέσο όρο πάνω από τα 50 έτη, ενώ δικαίωμα συνταξιοδότησης έχουν για το 2018 1950 εργαζόμενοι.

Ο κ. Αδαμίδης πάντως σημείωσε ότι ο τελικός αριθμός των συνταξιοδοτήσεων θα διαμορφωθεί στους 400, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θέσεων εργασίας που δεν αναπληρώθηκαν στους 1600.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα