Κοζάνη: Κριτική Γ. Κασαπίδη κατά της Κυβέρνησης για τις ελληνοποιήσεις γάλακτος

13:46 30/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δριμύτατη κριτική για την ανικανότητα και την αποφυγή της Κυβέρνησης της ενεργοποίησης των ελεγκτικών μηχανισμών, που θα αποτρέψουν τις αθρόες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις γάλακτος, άσκησε ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης, σε νέα ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή

προς τους υπουργούς: Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ιωάννη Δραγασάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου.

Όπως επισημαίνει το φαινόμενο έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, συμπιέζοντας δραματικά τις τιμές του γάλακτος και φέρνοντας σε απόγνωση τους παραγωγούς, ενώ απειλεί, όπως τονίζει και την ύπαρξη της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Για τους λόγους αυτούς ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν δραστικά μέτρα, αλλά και την παρέμβαση του Εισαγγελέα σε μια ύστατη προσπάθεια να μπει φρένο στις αθέμιτες πρακτικές, που τόσο επιζήμιο αποτέλεσμα έχουν στον κλάδο της αγροτικής μας οικονομίας.

Παράλληλα ο κ. Κασαπίδης ζητά να ενημερωθεί πότε προτίθεται η Κυβέρνηση, βάσει της δεσμευτικής διαδικασίας, να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή την οριστική εφαρμογή των εμπορικών συμφωνιών CETA και ΣΟΕΣ, μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά και Ν. Αφρικής αντίστοιχα, για την έγκριση ή απόρριψη της τελικής παραχώρησης της Π.Ο.Π. ΦΕΤΑΣ στις χώρες αυτές και τις πολυεθνικές που εδρεύουν στο έδαφός τους.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα