Κοζάνη: Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής

09:15 3/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύο ακολουθίες των Χαιρετισμών της Θεοτόκου θα τελούνται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης, αρχής γενομένης από τους Α΄ Χαιρετισμούς σήμερα Παρασκευή 3 Μαρτίου. Η πρώτη Ακολουθία θα αρχίζει στις 18:30 και η δεύτερη στις 20:30. Την Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017, Α΄ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας), εορτάζεται η αναστύλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 μ.Χ.. Στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Θεία Λειτουργία. Πριν από την Απόλυση

θα τελεσθεί Μνημόσυνο υπέρ των Επισκόπων, Πρεσβυτέρων, Διακόνων και Μοναχών, που διακόνησαν στην Ιερά Μητρόπολή Σερβίων και Κοζάνης, καθώς και υπέρ των Ευεργετών και Δωρητών. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, επίσης, την Κυριακή 5 Μαρτίου θα τελεστεί στις 6 το απόγευμα ο Β΄ κατανυκτικός Εσπερινός, κατά τον οποίο θα κηρύξει ο Πρεσβύτερος κ. Αθανάσιος Γεωργιάδης, με θέμα: «Αυτή εστίν η νίκη η νικήσασα τόν κόσμον, η πίστις ημών. Η σημασία της ορθής πίστεως για τη ζωή της Εκκλησίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα