Κοζάνη: Η ανακύκλωση τρόπος ζωής- πολλαπλά τα οφέλη

12:16 23/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στους 22.917,790 τόνους ανέρχονται οι ποσότητες που έχουν συλλεχθεί το 2017, στα 4 ρεύματα διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών στον Δήμο Κοζάνης. Η ποσότητα συνολικά κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά ενώ αναμένεται να αυξηθεί για το 2018 με τις ενημερωτικές καμπάνιες ευαισθητοποίησης που ξεκίνησαν και πάλι σε 15 σχολεία της πόλης, με έμφαση στην συλλογή τηγανέλαιων, όπου θα διανεμηθούν και πλαστικές φιάλες των 2 και 5 λίτρων στην

προοπτική αύξησης της παραγωγής βιοκαυσίμου. Κατά την διάρκεια της περσινής χρονιά το βιοντίζελ που παρήχθη σε συνεργασία με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας θέρμανε το Δημοτικό Σχολείου Πολυμύλου. Εν τω μεταξύ επεκτείνεται το πρόγραμμα βιοαποβλήτων σε 250 νοικοκυριά με την προοπτική να λειτουργήσει σε όλη την πόλη και στην συνέχεια σε όλη την Δυτική Μακεδονία, έχουν ήδη τοποθετηθεί 40 καφέ κάδοι σε συνεργασία πάντα με την ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ.

Όσον αφορά στις ποσότητες που έχουν συλλεχτεί την περασμένη χρονιά στο Δήμο Κοζάνης αναλυτικά για το γυαλί ανέρχονται σε 79.240 τόνους, για το μέταλλο σε 17.800, για το πλαστικό 181.140 για το χαρτί 1.064.595 και για ηλεκτρικά είδη σε 22.670 τόνους.

Ο φετινός προγραμματισμός του Δήμου Κοζάνης για τις δράσεις στο κομμάτι της ανακύκλωσης ο οποίος φαίνεται να ενισχύεται οικονομικά στο κομμάτι των δράσεων ώστε να επιφέρει αύξηση των συλλεγόμενων ανακυκλώσιμων υλικών, όπως άλλωστε θα παρουσιαστούν αναλυτικά σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Αξίζει να αναφερθεί ότι ιδιαίτερα σημαντικό σημείο ανακύκλωσης θα αποτελέσει το σημείο όπου θα δημιουργηθεί η γωνιά ανακύκλωσης επί της Μητροπολίτου Φωτίου, όπου θα μπορούν οι πολίτες να τοποθετούν τα ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στα νοικοκυριά τους.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα