Κοζάνη: Γ. Θεοφύλακτος: Αισιοδοξία για την αξιολόγηση που θα δώσει προοπτικές στον τόπο

13:00 20/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή που μας βγάζει από μια πολύ σκληρή φάση και μπαίνουμε σε μια όπου μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Αυτό σχολίασε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κοζάνης και στην εκπομπή Πρωινές Διαδρομές μαζί ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης κ. Γιάννης Θεοφύλακτος.

Τόνισε ότι για πρώτη φορά είχαμε τόσο καλές δηλώσεις από ευρωπαίους παράγοντες σε υλοποίηση του σχεδίου που συμφωνήθηκαν και οδηγούν στην πρώτη αξιολόγηση και την συζήτηση του χρέους. Ανέφερε πως με το νομοσχέδιο δίδονται μεν κάποιες μικρές αυξήσεις ,οι οποίες όμως επιμερίζονται σε πάρα πολλούς τομείς σε αντίθεση με τις απαιτήσεις των δανειστών που ζητούσαν υπερβολικές αυξήσεις σε ρεύμα και νερό στις οποίες οι πολίτες δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν. Ειδικότερα όσον αφορά την ΔΕΗ και το θέμα του ΑΔΜΗΕ ο κ. Θεοφύλακτος τόνισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να αντιστρέψει την πώληση του καταφέρνοντας αυτός να μείνει στο δημόσιο κατά 51% γεγονός που σημαίνει ότι υπήρξε διαπραγμάτευση. Διαπραγμάτευση όμως υπήρξε και στο θέμα των κόκκινων δανείων, για οποία όπως είπε ο κ. Θεοφύλακτος δεν θίγεται ο νόμος Κατσέλη που προβλέπει προστασία του 70% των δανειοληπτών. Παράλληλα δίδεται η δυνατότητα διαχείρισης των κόκκινων δανείων και σε ξένα founds για τα οποία θα συνεχίσει η ελληνική νομοθεσία. Από αυτά θα εξαιρεθούν όσα δάνεια έχουν υποθήκη την πρώτη κατοικία με αντικειμενική αξία μέχρι 140.000 ευρώ, ενώ η Τράπεζα θα συνεχίσει τον εποπτικό της ρόλο. Ανακοίνωσε τέλος την δημιουργία κέντρων συμβουλευτικής υποστήριξης δανειοληπτών, εκ των οποίων ένα θα δημιουργηθεί στην Κοζάνη.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

The post Κοζάνη: Γ. Θεοφύλακτος: Αισιοδοξία για την αξιολόγηση που θα δώσει προοπτικές στον τόπο appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα