Κοζάνη: Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος 86χρονου και συνελήφθη 32χρονη δράστης

13:47 4/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην εξιχνίαση είκοσι μία (21) περιπτώσεων απάτης, μίας (1) τετελεσμένης και είκοσι (20) αποπειρών στις πόλεις της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης, προχώρησε η Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης συλλαμβάνοντας μια 32χρονη υπήκοο Βουλγαρίας που διέμενε στην Αριδαία Πέλλας σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε

εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη απατών, ενώ αναζητούνται άλλα δυο άτομα ως συνεργοί. Τα μέλη της ομάδας, όπως τόνισε ο Αστυνομικός Διευθυντής Κοζάνης Χαράλαμπος Θεόχαρης σε συνέντευξη τύπου, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά, με ανυποψίαστους πολίτες ζητώντας τους χρήματα από 10.000-30.000 ευρώ ή κοσμήματα και κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ από έναν 86χρονο στην Πτολεμαΐδα, με το συνολικό ύψος επαπειλούμενης ζημίας από τις απόπειρες να ξεπερνά τις 140.000 ευρώ.

Ειδικότερα, στην περίπτωση του 86χρονου ο ίδιος το μεσημέρι της Κυριακής 2 Οκτωβρίου, παρέδωσε στην 32χρονη το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων 3.000 ευρώ, αφού προηγουμένως είχε πεισθεί, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, από άγνωστο άνδρα, προσποιούμενο τον αστυνομικό, να παραδώσει τα χρήματα προκειμένου ο εγγονός του, ο οποίος δήθεν είχε εμπλακεί με υπαιτιότητα του σε τροχαίο ατύχημα θανάσιμου τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού, να μην έχει ποινικές συνέπειες.

Το ίδιο χρονικό διάστημα σημειώθηκαν στις πόλεις της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης, άλλες είκοσι 20 απόπειρες εξαπάτησης, κυρίως ηλικιωμένων ατόμων με τον ίδιο τρόπο. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δύο άγνωστων δραστών, καθώς και η συμμετοχή τυχόν συνεργών – μελών στην εγκληματική οργάνωση.

Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ Κοζάνης ο Αστυνομικός Διευθυντής Κοζάνης σχετικά με το αν συσχετίζονται οι οργανωμένες εγκληματικές ομάδες του Αυγούστου και Οκτωβρίου μεταξύ τους, ανέφερε ότι η περίπτωση αυτή ερευνάται σε σχέση και με πιθανά παρακλάδια.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Keywords
Τυχαία Θέματα