Κοζάνη: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: διεκδικώντας την χρυσή συμμετοχή

09:33 22/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με στόχο να αποσπάσει τη διάκριση της «χρυσής συμμετοχής» και διεκδικώντας την Ευρωπαϊκή βράβευση, μέσα από τις δράσεις του για την Εβδομάδα Κινητικότητας, ο Δήμος Κοζάνης και συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, συμμετέχει και φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας, με θέμα «Έξυπνη Κινητικότητα – Ισχυρή Οικονομία». Ο Δήμος Κοζάνης είναι ένας από τους 16 Ελληνικούς Δήμους που θα επιχορηγηθεί με

το ποσόν των 10.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο ως επιβράβευση για τη περυσινή συμμετοχή και τις πρωτότυπες δράσεις του. Στόχος των δράσεων- εκδηλώσεων που θα ολοκληρωθούν στις 22 Σεπτεμβρίου ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε ζητήματα που αφορούν στη βιώσιμη κινητικότητα. Σήμερα Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, τελευταία μέρα των δράσεων το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

«Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο»

Μαθητές και γυμναστήρια της πόλης ζωντανεύουν τις πεζοδρομημένες, από τις 7.00 έως 21.00, οδούς Μακεδονομάχων, Συντεχνιών, Παγούνη και Καρακάση.

Κεντρική Πλατεία

10.00 «Παιχνίδια του δρόμου»

Γυμναστήρια της πόλης ξεσηκώνουν μικρούς και μεγάλους με παιχνίδια δίνοντας ηχηρό μήνυμα για ένταξη της κίνησης στην καθημερινότητα.

17.30 «Η συμβολή της κίνησης στην πρόληψη και αντιμετώπιση παθήσεων»

Ο Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών ενημερώνει τους πολίτες για το ρόλο της κίνησης και της υιοθέτησης ενός δραστήριου τρόπου ζωής στην αντιμετώπιση παθήσεων.

17.30 «Μετακινούμαστε με κάθε τρόπο»

Το 1ο Εργαστηριακό κέντρο Κοζάνης προτείνει τον δικό του τρόπο μετακίνησης ατόμων με κινητικά προβλήματα.

18.00 «Κίνηση και Υγεία»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό μετρά αρτηριακή πίεση και σάκχαρο προτείνοντας την κίνηση ως φάρμακο.

19.00 «Συνοδεύουμε τη φλόγα της Αγάπης»

Δρομείς, ποδηλάτες και περιπατητές συνοδεύουν τη «Φλόγα της Αγάπης» μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλης, στηρίζοντας την δράση του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Κοζάνης ‘Γέφυρα ζωής’. Η ‘Συνομωσία των Κρουστών’ του ΔΩΚ συνοδεύει το τελευταίο τμήμα της διαδρομής μέχρι και το άναμμα βωμού.

19.30 «Μουσικές διαδρομές»

Η χορωδία του Ερυθρού Σταυρού κλείνει μουσικά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

20.00 Ευχαριστήρια στους συμμετέχοντες

Πτολεμαϊδα: Ποδηλατοδρομία

Ποδηλατοδρομία, με αφορμή τη συμμετοχή του στην « Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2016», 16- 22 Σεπτεμβρίου, διοργανώνει ο Δήμος Εορδαίας σήμερα Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα, με αφετηρία το Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών και τερματισμό την Κεντρική πλατεία Πτολεμαϊδας

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα