Κοζάνη: Έργα 750.000 ευρώ για την οικιστική αναβάθμιση

12:41 24/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η μελέτη του έργου οικιστικής αναβάθμισης των Δημοτικών Ενοτήτων Ελλησπόντου και Υψηλάντη καθώς και των τοπικών κοινοτήτων Πτελέας και Οινόης, ύψους 750.000 ευρώ με την χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης, εγκρίθηκε στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης. Οι παρεμβάσεις, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, αφορούν μεταξύ άλλων σε αντιπλημμυρικά έργα και κτιριακές εγκαταστάσεις. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Αριστοτέλης Πουτακίδης, κατά τη διάρκεια

της εισήγησης του, τα έργα αυτά αποφασίστηκε να υλοποιηθούν σύμφωνα με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες.

Όσον αφορά στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Κοζάνης ο κ. Πουτακίδης ανέφερε ότι την περίοδο αυτή υλοποιούνται πενήντα έργα, στην πόλη της Κοζάνης και σε τοπικές κοινότητες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τα αντιπλημμυρικά σε Χρώμιο και Βατερό και η διαπλάτυνση πεζοδρομίων, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 8 εκ. ευρώ.

Ωστόσο έτοιμα για να δημοπρατηθούν είναι σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών, έργα 6,5 εκ.ευρώ που αφορούν, εκτός των άλλων και την ανάπλαση του άλσους Κουρί, η οποία και αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα