Κοζάνη: Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για το εργατικό ατύχημα της ΔΕΗ

11:52 24/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η έλλειψη προσωπικού και ελέγχων, οδηγεί σε καταστρατήγηση των κανόνων. Η επικέντρωση της προσοχής στη δημοσιονομική προσαρμογή, δε μπορεί να αφήνει την κοινωνία και την εργασία απροστάτευτη. Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας χρειάζεται να δει όχι μόνο την αδήλωτη εργασία, που ζητούν οι δανειστές, αλλά και τις συνθήκες εργασίας, τα δικαιώματα των εργαζομένων, τονίζει σε ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, με αφορμή το πρόσφατο εργατικό δυστύχημα

στην ΔΕΗ.

Από τη ΔΕΗ απαιτούμε να ελέγχει την εφαρμογή των διατάξεων νόμων και των κανονισμών όχι μόνο από τους εργαζόμενους της, αλλά και από τους συνεργάτες της (εργολάβους και υπεργολάβους).

Από την κυβέρνηση διεκδικούμε, να δομήσει και να στελεχώσει τις υπηρεσίες της που είναι επιφορτισμένες με την παρακολούθηση της τήρησης των κανόνων. Πάγιο αίτημα για την περιοχή μας, , είναι να υπάρχει μόνιμη εγκατάσταση (στην Πτολεμαΐδα) κλιμακίου της Διεύθυνσης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδας αλλά και στελεχωμένης υπηρεσίας του ΣΕΠΕ, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα