Κοζάνη: Απολύτως ασφαλές το νερό της Πραμόριτσας

14:23 23/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μέχρι τις 8 Ιουλίου 2016 αναμένεται να ολοκληρωθεί η αλλαγή της χαλαζιακής άμμου στο ταχυδιυλιστήριο του Φράγματος της Πραμόριτσας, που υδροδοτεί αυτή τη στιγμή 30 από τους 58 οικισμούς του Βοΐου Κοζάνης και των Ηρακλεωτών Γρεβενών. Σύμφωνα με την πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Δημοτικής Επιχείρησης, Διαχείρισης Υδάτων Πραμόριτσας (Δ.Υ.ΠΡΑ.) Φωτεινή Ζιάρα, η αλλαγή της χαλαζιακής άμμου, που πρέπει να γίνεται κάθε τρία χρόνια, είχε να γίνει από το 2008 και ενδεχομένως να οφείλονταν

και στο γεγονός αυτό η οσμή που είχε το νερό. Όπως τόνισε η κ. Ζιάρα κάθε εβδομάδα γίνονται τουλάχιστον τρεις αναλύσεις στο νερό, οι οποίες δείχνουν ότι είναι «απολύτως ασφαλές».

Παράλληλα με την αλλαγή της χαλαζιακής άμμου η Δημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Υδάτων Πραμόριτσας προχωρά και στο σύστημα της οζονοποίησης, για το οποίο ήδη η σχετική μελέτη βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Στόχος είναι μέσα στο καλοκαίρι να αυξηθεί η παροχή πόσιμου νερού από το φράγμα της Πραμόριτσας, φτάνοντας στα 12 χιλιάδες κυβικά μέτρα ανά ώρα, ώστε να υδροδοτηθούν και οι 58 οικισμοί του Βοΐου Κοζάνης και των Ηρακλεωτών Γρεβενών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Μάκης Νασιάδης

Keywords
Αναζητήσεις
, φωτεινή ζιάρα
Τυχαία Θέματα