Ν.Αναστασιάδης: Σε καλό δρόμο οι συνομιλίες με τον Μ.Ακιντζί

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί για το Κυπριακό. Με την άφιξη του στο Προεδρικό, ο Νίκος Αναστασιάδης προέβη σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.

Όπως ανέφερε τα θέματα συζήτησης τα οποία βρίσκονται στο τραπέζι των συνομιλιών είναι σε καλό δρόμο και υπάρχει πρόοδος, σε ό,τι συζητείται.

Υπενθύμισε ωστόσο ότι υπάρχουν 9 δέσμες να συζητηθούν και έχουν συζητηθεί μόνο οι δυο μέχρι

τώρα.

Τα θέματα που είναι υπό συζήτηση είναι αυτά των αρμοδιοτήτων του κράτους για σύναψη διεθνών συνθηκών και τις συμφωνίες συνεργασίας κεντρικού κράτους και συνιστωσών πολιτειών.

Ερωτηθείς για το θέμα των συμφωνιών που έχει συνάψει η Κυπριακή Δημοκρατία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι δεν έχει συζητηθεί κάτι ανάλογο αφού θα είναι ξεχωριστό κεφάλαιο, ώστε να καταγραφούν οι συμφωνίες, να εξεταστεί ποιες αντιτίθενται με την ιδιότητα της Κύπρου ως μέλους της ΕΕ και διεθνών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Κυπριακή Δημοκρατία και, όπως είπε, «είναι πολύ πρόωρο να μιλάμε επί του παρόντος».

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε συντονισμός όσο αφορά στις επόμενες συναντήσεις των δυο πλευρών, οι οποίες θα ανακοινωθούν από τα Ηνωμένα Έθνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα