Κουβέλης: Η χρησιμότητα των κομμάτων κρίνεται από το πόσο ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας

14:15 9/3/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Εκλογική και όχι πολιτική συμφωνία, καταλογίζει στους «58» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής».«Ζητούσαν να συγκροτηθεί ο πόλος μεταβαίνοντας κατευθείαν στις ευρωεκλογές, χωρίς καμία αναφορά στη σημερινή κοινωνία και πολιτική πραγματικότητα», δηλώνει ο κ. Κουβέλης.

«Υπήρξε υποχωρητικότητα» στη διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα, όπως είπε, αλλά αναγνωρίζει ως θετικό στην κυβέρνηση το πρωτογενές
πλεόνασμα, «ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο επετεύχθη» και σημειώνει ότι είναι «ένα στοιχείο που πρέπει να ενισχύσει την πολιτική της διαπραγμάτευσης».

Για το νεοσύστατο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, αναφέρει ότι «τα χαρακτηριστικά του δεν είναι γνωστά» και ότι «η χρησιμότητα των κομμάτων κρίνεται από το πόσο ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, με ποιο πολιτικό πρόγραμμα προσέρχονται, με ποιες πολιτικές θέσεις».

Στο ενδεχόμενο, ο τρίτος πόλος, που συγκροτεί ο ίδιος, να φέρει ένα κακό αποτέλεσμα στις εκλογές, ο κ. Κουβέλης σημειώνει: «Η ΔΗΜΑΡ έχει μπροστά της μακρά πορεία.... Είμαστε ένα κόμμα μόλις τριάμισι ετών και τα όρια της αντοχής μας δεν κρίνονται στις ευρωεκλογές. Ο προοδευτικός πόλος ως προσπάθεια εκτείνεται και πέραν της ημερομηνίας των ευρωεκλογών».
Keywords
Τυχαία Θέματα