Κώστας Δαλάτσης: Χρειαζόμαστε εργατικά χέρια

22:01 30/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η φετινή χρόνια είναι η πιο δύσκολη για τους αγρότες της Ξάνθης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης . Η πανδημία του κορωνοϊού τους «χτύπησε» και τους αγρότες αφού λόγω κορωνοϊού δεν βρίσκουν εργατικά χέρια αλλά και όλος ο κόσμος είναι φοβισμένος, μαγκωμένος.

«Πάμε στα χωράφια. Έχουμε προμηθευτεί το ειδικό έντυπο. Όλοι έχουμε συμμορφωθεί και τηρούμε τα μέτρα προφύλαξης. Τις αποστάσεις ασφαλείας όταν συναντιόμαστε , το πλύσιμο των χεριών κ.λ.π. Έχουμε γονείς, οικογένειες, τους προστατεύουμε όπως και τον εαυτό μας. Είναι πρωτόγνωρο αυτό που ζούμε. Ο κόσμος όλος είναι φοβισμένος,

μαγκωμένος», αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Ξάνθης κ. Κώστας Δαλάτσης μιλωντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

«Υπό κανονικές είναι ή περίοδος που έρχονται στη χώρα και στον νομό μας εργάτες από Αλβανία και Βουλγαρία γιατί βρίσκουν δουλειά στη συλλογή των σπαραγγιών αλλά και στα κηπευτικά. Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ. Χρειαζόμαστε εργατικά χέρια. Ειδικά σε κάποιες καλλιέργειες όπως για παράδειγμα στα κηπευτικά ή οι δενδρώδεις καλλιέργειες και τα σπαράγγια που είναι η εποχή της συλλογής τους είναι απολύτως απαραίτητα. Αυτή την εποχή αρχίζουν να έρχονται. Φέτος δεν ξέρουμε τι θα γίνει», επισημαίνει ο κ. Δαλάτσης.

«Την στιγμή που έχουν εντάξει τους μεταποιητές αγροτικών προϊόντων όπως για παράδειγμα τα εκκοκκιστήρια, εμάς τους παραγωγούς μας έχουν αφήσει απ’ έξω. Κι αναρωτιέμαι γιατί. Τι θα γίνει αν πάψουμε να παράγουμε εμείς; Θεωρώ ότι τα 800 ευρώ βέβαια είναι πολύ λίγα αλλά δεν βρίσκω ένα λόγο που μας εξαιρούν. Όλοι οι κλάδοι πλήττονται. Μια αλυσίδα είμαστε, είναι άδικο που η κυβέρνηση άφησε στην «απ’ έξω» από τα μέτρα στήριξης τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Ξάνθης κ. Κώστας Δαλάτσης

Επίσης σημειώνει ότι είναι πολύ έντονο το πρόβλημα στους παραγωγούς κηπευτικών οι οποίοι διέθεταν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές και είχε ανασταλεί η λειτουργία τους, που αναμένεται να λειτουργήσουν από αυτήν την εβδομάδα .«Ας ελπίσουμε ότι θα λήξει όλο αυτό και θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Αλλά πρέπει να αρθεί αυτή η αδικία για τους αγρότες», καταλήγει ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Ξάνθης κ. Κώστας Δαλάτσης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Ακουστέ την συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Ξάνθης κ. Κώστας Δαλάτσης στην ΕΡΤ Κομοτηνής:

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα