5.205 oι υποψήφιοι για τις Πανελλαδικές στην περιφέρεια ΑΜ-Θ

18:42 30/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολύπλευρά και πολύπλοκα είναι τα προβλήματα που ζητούν επιτακτικά λύση για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που φέτος θα διεξαχθούν σε πρωτοφανείς συνθήκες, αυξάνοντας την αγωνία των υποψηφίων και τις απαιτήσεις άμεσης ανταπόκρισης για το υπουργείο Παιδείας και τις διευθύνσεις

εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις αιτήσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνολικά οι υποψήφιοι από Γενικά Λύκεια είναι 4.050 και από ΕΠΑΛ 1.155.


Στο Νομό Ξάνθης, για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 858 τελειόφοιτοι από Γενικά Λύκεια, εκ των οποίων 13 με προφορικές εξετάσεις και 183 από τα ΕΠΑΛ, εκ των οποίων 4 με προφορικές εξετάσεις.Ο αριθμός των υποψηφίων δεν διαφοροποιείται σε σχέση με τα περσινά δεδομένα, όπου, υπενθυμίζουμε ότι 850 περίπου ήταν οι υποψήφιοι από ΓΕΛ και 200 από ΕΠΑΛ.

Ο αριθμός των φετινών συμμετεχόντων ενδέχεται να μεταβληθεί κατ’ άτι, λόγω ελάχιστων αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.
Αυξημένες οι απαιτήσεις των φετινών πανελλαδικών πανελλαδικά
Ωστόσο, η διαδικασία της φετινής διεξαγωγής των Πανελλαδικών αποτελεί δύσκολη εξίσωση τόσο για τους μαθητές που πρέπει να διαχειριστούν την πρωτόγνωρη κατάσταση σε συνδυασμό με το αναμενόμενο άγχος της τελικής εξέτασης, αλλά και για τους υπηρεσιακούς παράγοντες που καλούνται να μεριμνήσουν για όλα τα ζητήματα και τις διαδικασίες που φέτος διαφοροποιούν κατά πολύ τη διεξαγωγή των εξετάσεων, λόγω της πανδημίας.

Όπως εξηγεί ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Μπαντίκος, ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της προετοιμασίας. Αναμένοντας συγκεκριμένες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας, οι ιθύνοντες καλούνται να μεριμνήσουν για αυξημένο αριθμό αιθουσών και επιτηρητών, αφού ανά σχολική αίθουσα θα βρίσκονται λιγότεροι υποψήφιοι και για μια σειρά από διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν μεταφορά μαθητών, απολυμάνσεις, προμήθειες για μέτρα προστασίας, καθαριότητα κ.ά.Ο μειωμένος αριθμός υποψηφίων ανά αίθουσα θα απαιτήσει επιπλέον σχολικές μονάδες και περισσότερους επιτηρητές.

«Τη Δευτέρα οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης συμμετείχαμε σε τηλεδιάσκεψη ώστε να επικοινωνήσουμε στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τα ζητήματα που ανακύπτουν με βάση και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Έχουμε ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία και εργαζόμαστε, ώστε παρά τις δύσκολες συνθήκες, να διατηρηθεί η εγκυρότητα και αξιοπιστία των πανελλαδικών εξετάσεων», σημειώνει ο κ. Μπαντίκος, ενημερώνοντας παράλληλα ότι ως προς το θέμα της εξεταστέας ύλης έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας είναι η μείωση είναι της τάξης του 30%, κυμαινόμενη ανά γνωστικό αντικείμενο. «Σε συνέχεια του ανοίγματος των σχολικών μονάδων για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου θα υπάρξει κάποια δυνατότητα κάλυψης της ύλης για όσα σχολεία ενδεχομένως υστερούν κατά λίγο στη διαμορφωθείσα ύλη», αναφέρει ο ίδιος.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα